Formulari per demanar el cessament de Vidal-Quadras al president del Parlament Europeu

El formulari per enviar una petició de cessament de Vidal-Quadras al president del Parlament Europeu l’hem tancat havent aconseguit 85.000 visites en 4 dies. És una resposta ràpida i massiva per donar a conèixer al president del Parlament Europeu Martin Schulz els plantejaments militaristes del seu vicepresident. Des d’ara l’ANC intentarà arribar per altres mitjans igualment eficaços als membres del Parlament.

Gràcies per haver participat!

Comproveu l’impacte que ha tingut la campanya: cliqueu aquí

El text que s’ha enviat al president del Parlament Europeu Martin Schulz  < president@europarl.europa.eu > és aquest:

Dear sir, 

As a Catalan and European, I want to express the great concern caused by the statements made today (28th September 2012) by Mr. Alejo Vidal-Quadras, member of the European Parliament.  He is against the Catalans’ right to decide their national future, asking for  a Spanish army-led action  against Catalonia, its citizens and its democratic institutions if we decide democratically to secede from Spain. 

As you can understand, Mr Alejo Vidal-Quadras’ statements are clearly from a non-democratic minded person, and they dangerously remind me of the fascist military regime of Franco’s dictatorship. Furthermore, that speech puts the European Parliament democratic prestige in a total disrepute. 

I hope you will take the proper actions to discipline Vice-President Vidal-Quadras and prevent future similar non-democratic attitudes by other European Parliament members. 

As a Catalan I expect a clear declaration of the European Parliament against the use of armed force against nations implementing  the most basic democratic and human rights: self-determination.

Yours sincerely, 

_________________________________

traducció al català:

Benvolgut senyor,

Com a català i europeu, vull expressar la gran preocupació que han causat les declaracions d’avui (28 de setembre de 2012) del Sr Alejo Vidal-Quadras, membre del Parlament Europeu. Ell és contrari al dret dels catalans a decidir el seu futur nacional i ha proposat que l’exèrcit espanyol actuï en contra de Catalunya, dels seus ciutadans i de les seves institucions en cas que decidim democràticament separar-nos d’Espanya.

Com es pot entendre, les declaracions del Sr Alejo Vidal-Quadras són clarament d’una persona que no accepta el sistema democràtic i recorden perillosament el règim militar feixista de la dictadura de Franco. A la vegada, aquest discurs posa el prestigi democràtic del Parlament Europeu en entredit.

Espero que es prenguin les accions disciplinàries apropiades en contra del vicepresident Vidal-Quadras i que s’evitin en un futur actituds antidemocràtiques similars per part d’altres membres del Parlament Europeu.

Com a català espero una declaració clara del Parlament Europeu oposant-se a l’ús de la força armada contra les nacions i l’aplicació d’un dels més elementals drets democràtics i humans: l’autodeterminació.

El saluda atentament,

Més informació:

  • Letter to President Martin Schultz Signed by MEPs Ramon Tremosa and Raül Romeva, and former MEP Oriol Junqueras
  • Aquestes són les declaracions d’Alejo Vidal-Quadras:

284 comments on “Formulari per demanar el cessament de Vidal-Quadras al president del Parlament Europeu

  1. NO SE FINS QUIN PUN ES POT ACEPTAR LES AMENACES, DE QUI DESDE EL
    PARLAMENT EUROPEU, DEMOSTRA D’UNA MANERA TAN EXTREMISTA EN
    CONTRA DEL POBLE DE CATALUNYA,
    AMPARAN-SE AMB LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ, I DEIXA ANAR TOTES LES SEVES CONVICCIONS FEIXISTES
    INCULCAN LA POOR. COM EN ELS MILLORS TEMPS DE LA DICTADURA
    FRANQUISTA.
    QUI AXÌ PENSA ,AIXI FA. DEMANEN LA DIMISSIÓ, PER MOTIUS DE SALUT
    DEMOCRATICA, SI ENS VOLEM OBLIDAR, QUE CATALUNYA VA SER EL PRIMER DEMOCRATIC D’EUROPA.
    TIPOS COM L’ALEJO NO ELS VOLEM A CATALUNYA

    M'agrada

  2. Aquest exemplar d’animal que es passa la democràcia que tans esforçosens ha costat pel forro dels ous hauria d’estar jutjat i comdemnat.

    M'agrada

  3. És un impresentable antidemòcrata, de totes maneres amb les seves declaracions és una màquina d’independentistes. La gent que està indecisa em sembla que es decanta cap al cantó de la democracia. No hi ha marxa enrrera. Arran. O ara o mai. Ja en tenim prou.

    M'agrada

  4. Es indigne tenir un representant a Europa d’aquesta infame catagoria. Aixó son encara aquests personatges que anyoren els procediments de la garrotada. Cada dia em fan sentir mes incomode siguent “español” Espero i desitjo d’una vegada per totes que els polítics d’aquí, escoltin el que varem exigir a la manifestació i acabem ja amb aquests tristos comportaments. JAUME

    M'agrada

  5. A Espanya, fa 37 anys que FRANCO ha mort, malgrat que el Franquisme ( Feixisme ) encara es viu, molt viu. El que es més preocupant es que persones que ocupen ALTS CÀRRECS en institucions internacionals i que suposadament son totalment democràtiques, pensin que encara es poden envair militarment i per la força pobles i/o països, solsament per tenir un pensament diferent al seu i que dits pensaments endemés es pugin expressar públicament en uns mitjans públics (TV) sense que aquest fet tingui cap mena de repercussió.

    Vist el tractament que se’n està donant als mitjans de comunicació, en que cap mitja no ha tingut el seny de fer una la desqualificació de cap mena de les declaracions altament feixistes del Sr.Alejo; cada cop tinc més clar que malauradament a España hi ha un percentatge molt elevat de persones que pensem el mateix, tot i que no ho vulgui reconèixer. Així comencen les disputes i tots sabem com van acabar en el passat. No es pot menys tenir i amenaçar a un poble que l’únic que vol es expressar-se lliure i democràticament. Ara més que mai Catalunya es l’enèmic i el causant de tots els mals d’España, a qui s’ha de vèncer sigui com sigui i s’ha d’utilitzar la força s’utilitza. Tot i no ser un consol, no ens oblidem que ser anticatalà ven i dona molts vots, ja m’agradaria a mi que només fos això, una estratagema per obtenir vots. L’España Franquista no ha mort mai, per por no es va fer una transició com es tindria que haver fet i ara en paguem les conseqüències.

    Europa te un passat fosc, molt fosc amb uns pensaments i maneres d’actuar que jo pensava que ja estaven enterrats, malgrat que en els últims dies m’han fet veure que només estaven adormits i que estaven esperant el moment oportú, mentrestant han estat infiltrant-se en el poder i medrant per ocupar llocs de responsabilitat en institucions i/o empres de gran poder, per que un cop arribat el moment poder treures la careta i expressar-se lliurament com lo que realment son, o més ben dit com el que no han deixat mai de ser.

    D’Espanya, jo ja en era conscient. El que no puc entendre, es que també succeeixi a EUROPA, o es que també el FEIXISME es viu. En aquest cas pobre Europa.

    In Spain, Franco died 37 years ago, although Franquismo (Fascism) is still alive, very much alive. What is more worrisome is that people in high positions in international institutions and suposed to be the paradigm of democracy, they still think that you can invade militarily and force people and / or countries, just for having different thoughts. Furthermore, they express their ideas in the public media (TV) without having any consequence.

    After seeing the treatment given by the mass media to this statement, where no one has disqualified Mr.Alejo as highly fascist, I believe that in spain there is a very high percentage of people who think the same, but does not want to recognize it. So begins the disputes and we all know how they ended up in the past. You can not undervalue and threat people who just want to express themselves freely and democratically. Now more than ever, Catalonia is the enemy and the cause of all the sickness of Spain, who should win anyway and should use force if necessary. Despite not being a comfort, do not forget that being against catalan is well seen and provides lots of votes. Franco’s Spain has never died. Transitons was not well done and now we are paying the consequences.

    Europe has a dark past, with some very dark thoughts and ways of acting that I thought were already buried, although in recent days have made me see that they were asleep and were only waiting for the right time, in the meantime been infiltrating into power and medrant to fill positions in institutions and / or using high power, once it’s time to do something mask and express delivery as what they really are, or rather as which have never ceased to be.

    In Spain, I was already aware. What I can not understand, is that also the case in Europe, or that fascism is also alive. In this case, poor Europe.
    Desfés les edicions

    M'agrada

  6. ES QUE NO VAMOS A PODER PARAR A ESTA GENTUZA , RETOGRADOS FASCISTA EMBAUCADORES MENTIROSOS
    LA HISTORIA SE REPITE

    M'agrada

  7. Es realment lamentable el grau de botiflerisme i odi d’aquest ,diguem-ne “senyor” per no dir una cosa gruixuda. Com pot ser que hi hagi catalans que odiin d’aquesta manera la seva propia terra i els seus compatriotes ? No es un tema d’ideologies , es un tema personal o psicològic diria jo. A saber quines influencies o mala infancia va tenir aquest pobre i petit home de petit …

    M'agrada

  8. Tonip09 :

    tant bon fisic que ets , llastima que no tinguis cap sensibilitat cap a nosltres els catalans tit haver nascut , viscut aqui entre nosltres , tu si que no tens el dubte de la ignorancia ¡ quina rancunia hi ha dins el teu interior per mostrar tant odi envers els teus veins ??

    M'agrada

  9. AI, no tinc paraules per definir aquest “senyor”, espero que si en el cas que actues l’ejercit, anessin primerament a casa seva. Ja! fora de Catalunya i fora de tot arreu.

    M'agrada

  10. It is not possible that within the European Institutions there are people like Alejo Vidal Quadras. He shows a militarisme genocide againts all that is not Spaniards based, especially againts catalan culture

    M'agrada

  11. Estic totalment en desacord pel que fà als comentaris del senyor Vidal Quadras, representa que som països evolucionats i amb dret a parlar peró mai amb violència.

    M'agrada

  12. M’he dedicat mols anys a l’entomologia pero aquesta varietatno la he trobat en cap llibre de clasificació,la deixo al PARLAMENT EUROPEU per que la examini i clasifiqui.

    M'agrada

  13. Moltes gràcies a vosaltres ANC per inciatives com aquesta: pacífica, amb educació però que deixa palès que no és pot permetre cap agressió a un poble digne. Ja n’hi ha prou. No hi ha marxa enrere !!! ENDAVANT !!!

    M'agrada

  14. Retroenllaç: Campanya contra les declaracions de Vidal Quadras « Mollet per la Independència

  15. Les persones malaltes no poden treballar, crec que el Sr Vidal tindria que tenir la baixa doncs crec que comença a demenciarse i aixó ens està perjudicant

    M'agrada

  16. Retroenllaç: Recull premsa 2 i 3 octubre 2012 | Assemblea Nacional Catalana – VALLÈS OCCIDENTAL

  17. Em fa molta tristor que una persona com Alejo Vidal-Quadras hagi arribat a la vicepresidència del Parlament Europeu.

    M'agrada

    • Penso El contrari Encarna. Ell és la punta d’un gran iceberg d’espanyols que pensen el mateix. Ens fa un enorme favor, per la importància internacional del seu càrrec, fent aquestes declaracions. Fa que es visibilitzi que els nostres temors no són paranoiques, i això ajudarà a fer que Europa ens miri -i els miri!- d’una altra manera. mira l’article de la BBC (on parlava de l’Alamán): http://www.bbc.co.uk/news/business-19799572

      M'agrada

  18. Retroenllaç: Ferran Sala Casasampere » Pressupostos que fan “por i vergonya”, que són “pèssims i inacceptables”.

  19. 85.000 visites: PERÒ QUANTES PERSONES HEM SIGNAT I ENVIAT EL CORREU QUE ES PROPOSAVA? Potser és una mala interpretació meva, pero també em sembla una imprecisió per part vostra l’enunciat: fa tres dies indicàveu clarament -quan jo vaig signar la proposta- que ‘7000 persones s’han adherit a la proposta’ o un text equivalent, però que indicava clarament el nombre de SIGNANTS, no de visites al web…

    M'agrada

  20. Aquest sr. fa anys que l’haurien d’haber tancat en un lloc per desequilibrats mentals . Pobret que trist si ho veguessin els seus pares

    M'agrada

  21. Caldrà ser forts, perquè això no ha fet més començar. Creuen que la cosa se’ns passarà i que podran seguir vivint a les postres costelles. JA N’ESTEM FARTS!

    M'agrada

  22. QUE SEGUEIXIN AIXÍ! AQUESTS SON ELS QUE FAN MES INDEPENDENTISTES A CATALUNYA! UNITS, AMB SENY, I AMB SENTIT DEMOCRÀTIC SEREM INDEPENDENTS PER MOLT QUE ELS FOTI!

    M'agrada

  23. No podem seguir callant. Això ha anat massa lluny . Ja recorda l’antisemitisme alemany. Odi sense raò i mentides que per no denunciarles es van convertin en veritats pels manipuladors de masses. Aquesta acció em sembla molt adecuada, però no hauria de ser l’única. Hem de denunciar cualsevol atac injustificat , vingui d’on vingui, no podem ser testimonis muts de tanta vilesa. Visca Catalunya lliure!

    M'agrada

  24. Què cony els hi hem fet a aquesta gent, no saben manar sense tocar els collons i amenaçar, o això els hi dóna sensació de proximitat del poder que tenen inmerescudament. És per això que no volem estar a Espanya. No entenen la democràcia, no entenen que no es pot actuar substituint la voluntat individual, dient que estan aquestos individus (els catalans) enganyats i confosos, quan a aquestos individus no se´ ls pregunta i no se´ ls deixa opinar. No entenen que no volem desaparèixer!!!! I ells ens ho exigeixen com un dret, doncs es pensen amos nostres. S´ és vist en algun altre lloc d´ Europa tal residu d´ esclavatgisme?

    M'agrada

  25. no tens cap mérit ni cap estimació pels ca talans ni tampoc per cap dona i home que es considerin demócrates i bones pesones.

    M'agrada

  26. No enteng que te al cap aquest personatge en contra de Catalunya. A menys que encara covi els desitjos de grandesa dels drets de conquista i repressió dels opresors avançs passats. Siguen català, seria demencial que penses que Catalunya es una Colonia sotmesa a la que ell hi te privilegis insultànt-tela. I si no es aixó, al menys podria expresar els seus motius antidemocràtics per encaixalse a on iquèpiguen.

    M'agrada

  27. No podem permetre que personatjes com aquest estiguin al parlament europeu. Vaig veure diferentes intervencions d’aquest personatje en el gato al agua de intereconomia i hem vaig quedar atonit de les seves intervencions. Queda suficientment clar que l’han de fer fora. Visca Catalunya Lliure.

    M'agrada

  28. es un nazi despietat…. avalat per les Espanyes profundes i nostàlgiques que encara existeix…. maleït asgolat !

    M'agrada

  29. Considero que amb aquestes últimes i desencertades declaracions com a acostuma a ser habitual en aquest personatge, el Parlament Europeu hauria de prendre rigoroses mesures respecte del càrrec que exerceix Vidal Quadras.

    M'agrada

  30. És veritat que sempre ha actuat de forma reactiva i mai de forma propositiva. Penso que ha demostrat que la seva qualitat de servidor ha estat més particular que pública. És un vividor polític segrestat pels seus dogmatismes.Com deia Salvador Espriu “és difícil i doloròs que un home mori per un poble, peró mai que un poble mori per un home”
    Cal que el desenmascarem.

    M'agrada

  31. Es una vergüenza que este individuo atente verbalmente contra el pueblo catalán, no entiendo que es lo que espera obtener, pero en caso de poderse beneficiar de sus comentarios, es lamentable que este tipo de individuos puedan manifestar amenazas y no tener una condena efectiva de la ley

    M'agrada

  32. Com és possible que en una Europa que ha sortit d’una experiència nazi dixi tenir a europarlamentàris ulra dretans? No van prohibir a Alemanya qualsevol manifestació de caire nazista?, no van prohibir simbologies nazis?. No han estat jutjats caps de paísos on han prracticat el genocidi?………….perque permeten tenir titelles com aquest senyor que l’unic que promou és la violència?…..

    M'agrada

  33. Mireu,… en realitat no té massa importància l’afer “Vidal Quadras”; aquest és purament un espectacle folclòric… que en molt poc incideix en la possible independència de Catalunya. Mireu,… diuen que tots els pastors tenen un gos, i d’aquest personatge el PP l’ha fet “la bèstia negra” dels catalans, de la mateixa manera que els bascos han de suportar la seva “bèstia negra” (també eurodiputat)anomenada Jaime Mayor Oreja. En realitat ambdós individus deuen ser producte d’un estudiat i elaborat programa que deu partir de la secretaria general del PP, i tot allò que diuen o fan està programat i aprovat (fet expressament) abans per la cúpula del PP.
    Però, mireu una altra cosa que us dic, la independència de Catalunya no serà possible ara per ara perquè en realitat hi ha uns poders fàctics que ho impediran, i això el president Mas ho sap perfectament. No, els grans esculls no són els espanyols, ni tampoc l’exèrcit… si no els grans capitalistes catalans (els banquers, els industrials i en general els grans empresaris catalans i també molts comerciants burgesos,… sobretot de la costa). Aquí cadascú defensa els seus interessos com sap i com pot, i és lògic que el poble espanyol critiqui la independència catalana perquè a ells no els afavoreix (els perjudica econòmicament) i en quant a l’exèrcit no farà res que abans el govern espanyol no vulgui. Penseu que una Espanya sense Catalunya equivaldria a ser potser encara menys que Portugal en la seva riquesa,… i a sobre, degut a la gran crisi, el govern espanyol no té diners ni per a comprar bales. Heu d’entendre l’oposició sistemàtica del poble espanyol a la independència de Catalunya perquè en moltes comunitats autònomes fan falta els diners catalans per a poder anar tirant. Per això ara toca que el govern espanyol (i empresaris, i militars i polítics…) donguin missatges “de por” i de fer-nos creure que anar cap a la independència és buscar la desfeta de Catalunya. Tot i així diuen allò de que “no és una qüestio de bandera si no de cartera”… i al poble espanyol no l’importaria tant la nostra independència si el govern català sabés pactar ajudes econòmiques preferents amb Espanya, i un lliure comerç, i un turisme, i un bon veïnatge garantit,… a canvi de col.laboració i de no fer-nos la traveta per a continuar a la Unió Europea. Ja se sap que “pagant Sant Pere canta”… i aquesta no fóra una excepció.
    ¿Què si és possible un estat català?… i tant que sí. En realitat aconseguir-ho fóra més fàcil que aconseguir una Espanya federal, model que ara defensa el PSC, doncs per a això totes les comunitats d’Espanya haurien d’estar-hi d’acord… i això és impossible. A més, la nació catalana independent seria en unes dècades un país dels rics i dels pròspers d’Europa. Catalunya s’incorporaria en pocs mesos a la Unió Europea i a la zona euro perquè encara que seria un nou estat,… el territori actual ja pertany a la Unió Europea (només canviaria de nom el territori, i ja es trobarien fórmules legals oportunes). En realitat “el gran problema” només seria trobar d’on sortirien els diners per pagar pensions de jubilació i subsidis d’atur, però la solució a això estaria en buscar i trobar que algun país ric (o la Unió Europea, o el Fons Monetari Internacional, o el Banc Mundial, etc…) ens concedís un préstec d’uns quants milers de milions d’euros a retornar en vint o en vint-i-cinc anys. Però repeteixo que Espanya no ho permetrà de cap de les maneres ni li permetrà al president Mas que ho intenti. La Guàrdia Civil ja s’ocuparà de tancar tots els col.legis electorals el dia del referèndum i per tant no hi haurà recompte de vots amb un mínim de credibilitat. A més, en ciutats com Badalona i Sitges (governades pel PP), la mateixa Guàrdia Urbana impediria que els ciutadans poguessin expressar-se lliurement.
    Segurament les forces armades espanyoles (policia i exèrcit) hi enviarien tots els seus contingents, però aquests no podrien fer res (de fet aquests ja hi són des de fa tres-cents anys a Catalunya)… perquè abans necessiterien que els independentistes catalans sortissin al carrer a manifestar-se per a fer-los front. I si el poble català fa cas omís a la presència de tropes i tancs,… llavors ja procuraran que surtin els falangistes i, sobretot, piquets de ciutadans d’origen espanyol (ciutadans aquests dels quals les ciutats dels voltans de Barcelona n’estan plenes) a qui abans se’ls faria creure que tenen un deute de patriotes en defensar la seva “mare pàtria espanyola”. En produir-se altercats i violència en els enfrontaments de les dues ideologies, s’aconseguiria el marc idoni i esperat perquè l’exèrcit pugués actuar amb l’excusa de defensar els ciutadans “no independentistes” dels seus drets i de la seva integritat física, doncs abans l’exèrcit necessitaria tenir “una gran excusa” davant les mirades del món i de la Unió Europea. I per això, per a convèncer primer als ciutadans d’origen forà,… és quan fan falta personatges catalans del tipus Alejo Vidal Quadras (català d’origen) per a poder atiar el foc a base d’arengues que els facin sentir víctimes i convidats a defensar els seus interessos, començant pels pecuniaris.
    El Sr. Alejo Vidal Quadras és només un “quintacolumnista” i aquests no tenen en principi cap poder per a impedir independències; la seva missió és purament propagandística i poc més.
    Mireu, segurament que no podrem obtenir la independència (a més contribuiria molt a l’èxit que ens posèssim d’acord amb els bascos per a fer front comú i obtenir-la simultàniament, però els bascos de moment ja han dit que no estan per a la labor); tot i així sería molt important de provar-ho per a així crear un precedent a ser recordat per les futures generacions,… i potser dintre de cinquanta anys es tornaria a intentar i s’aconseguiria per fi.
    Moltes mercès per la vostra atenció en llegir-me. Visca Catalunya lliure!

    M'agrada

  34. I quina validesa te aixo sense el dni ni signatura digital? Algu podria explicar-m’ho? Jo es que no signo mai res per internet, no per ganes, si no perque tinc entes que no te cap validesa.

    M'agrada

  35. Molt lamentable que individus d’aquesta mena estiguin en les institucions europees ocupam els seus càrrec.

    M'agrada

  36. we can’t afford this kind of threats and malware in our society, specially in our democratic goverment.. fired right now!!

    M'agrada

  37. indigne representant a la UE aquest vidal quadras que tots coneixem. Espero que no passi desaparcebut al parlament europeu, això voldria dir que n’hi ha uns quants més com ell.

    M'agrada

  38. de donde ha salido este engendro, es algun decendiente de algun politico de la era franquista
    PER UNA CATALUNYA LLIURA I SOBERANA

    M'agrada

  39. Retroenllaç: Recull de premsa 1 octubre 2012 | Assemblea Nacional Catalana – VALLÈS OCCIDENTAL

  40. Aleix, quin dia et faràs gran? Et penses que ho ets, però ets lluny de la maduresa. Fes un esforç! T’ho agrairem.

    M'agrada

  41. Senyor Alejo , és vosté una vergonya per Catalunya. Vagi parlant així i demostrant la seva intolarància . Vagin parlant d`aquesta manera , que nosaltres anirem fent feina. Salut

    M'agrada

    • quina moderació es mereix aquest senyor ?. En cap cas li falto al respecte. no pas més del que ell té envers Catalunya i els catalans. És el qué dic , vagi parlant , això vol dir que nosaltres… anem per feina.

      M'agrada

  42. Katalonien war und ist historisch eine unterdrückte Nation im spanischen Staat, war es während der Franco-Diktatur und ist immer noch in dieser Pseudo-Demokratie Jakobiner. Die katalanische Bürger erhalten von spanischen Politikern nur Misshandlung und eine unwürdigebehandlung. Die Katalanen sind die meisten pro-europäischen und Demokraten des Staats. Spanien hat nie unsere Sprache und Nation als etwas eigenes anerkannt sondern das Gegenteil. Wir sind sieben und eine halbe Million Bürger, die sich total Europäer füllen, mit einer Sprache, die in einem Teil von Frankreich, Italien, Andorra, Balear Insel und Katalonien (vier Europäische Ländern gesprochen zu spüren ist, eine sehr wichtige Weltliteratur). Wir waren 250 Jahre von der spanischen Diktaturen mitverfolgt und Verboten. Heutzutage sehen wir in Europa die Möglichkeit der Freiheit von den politischen Erbern des Franquismus. Es gibt Länder in der EU mit weniger Einwohner und weniger BIP, die politische, steuerlich und sprachlich hochverehrt werden.
    Wir hoffen, wir hoffen von regelrechten demokratischen Politikern verstanden zu sein.
    Ich habe versucht in deutsch zu schreiben, weil wir von Deutschland und die deutsche Hilfe brauchen.sie sind unseres Vorbild.
    Danke schön
    J. Simon

    M'agrada

  43. El millor que ens pot succeïr es que hi hagi un individu com aquest al parlament europeu. Estic segur que aixó ens ajudarà molt a que es donin compte que el que demanem es just. Marxar d’un estat que pensa com ell.

    M'agrada

  44. El comentari d’Aleix Vidal-Quadras Roca, vicepresident primer del Parlament Europeu, s’inscriu dins del soroll de sabres que va iniciar el general José Mena Aguado el 2006 i continuà el coronel Francisco Alamán el 2012. Vegeu l’interessant article de José Mª Mena, ex-fiscal en cap de Catalunya:
    http://lamentable.org/?p=5704#more-5704
    L’exèrcit és un reflex de la societat que el sosté. Per entendre el seu comportament, cal analitzar l’evolució de la societat espanyola. En aquest sentit les declaracions del Vidal-Quadras son més rellevants que les del general Mena i el coronel Alamán.

    M'agrada

  45. Aixo nomes es el començament d’una Catalunya lliure de faixistes que amb els anys que fa que Franco va morir i el fp d’en Hitler, sembla mentida que encara existeixi un pensament i un fet d’aquesta mena.Si fossim com ells estarian tots al paredon.
    VISCA CATALUNYA LLIURE

    M'agrada

  46. S’ha d’expulsar aquest personatge en qüestió. No és mereixedor d’un càrrec com el que ocupa. Leave your resignation to the European Parliament, you are not worthy, nor Democrat to hold this position, Mr. Alejo Vidal Quadras.

    M'agrada

  47. Permetre la violència ideològica contra una actitud democràtica és el 1er pas per a materialitzar-la.
    I com que la democràcia no es pot permetre de reviure els mil·lions de morts causats per les actituds autoritaristes violentes del S.XX, cal ser intolerant amb els intolerants, com a únic mitjà possible per a tornar a evitar repetir els errors de la història.
    I quan dic “intolerant amb els intolerants”, em refereixo a que tolerar aquestes declaracions sense cap càstig, és potenciar el que la mateixa persona o algú altre les torni a repetir.
    I a base de repetir-les, cada cop tindran més suport.
    Així que pel bé de l´armonia i la pau universal, convé que aquestes declaracions tinguin unes conseqüències de censura i de càstig.
    Si no és així per la indiferència d´una majoria, aquesta indiferència, amb el temps,
    s´acabarà girant contra la majoria:
    “El món està més en perill pels indiferents que pels que fan el mal, perquè els que fan el mal són la minoria”. Pau Casals, Albert Einstein, i altres savis bondadosos.

    M'agrada

  48. FELIP PRIETO GENICIO
    1 OCTUBRE 2012 @ 13,55
    Estic convençut que el Parlament Europeu es la màxima institució que tenim com a referent en defensa dels drets de les persones, i dels drets democratics, per tant estic segurissim que expulsarán per sempre mes al personatge en questió, si no fos aixi, em defraudarien profundament i pensaria que estàn al costat de gent intransigent, antidemócrata i fins i tot nazi.
    S’ha de ser valent amb tipus d’aquesta mena.

    M'agrada

  49. El que arriben a fer alguns politics per mantenir la seva cadira i la cartera plena. Tot a canvi de renegar de la terra que l’ha vist neixer

    M'agrada

  50. Questo nazista dovrebbe lasciare l’Europa. Non è, ne catalano, ne europeo.
    Avanti catalani! Dichiarate la vostra independenza, in Europa ci vi aspetta

    M'agrada

  51. a l’ANC, en anglès ja s’ha corregit el text, en català no l’he llegit, però a l’agraïment que li feu a l’Astrid, també hi ha una falta greu: poseu “ha” enlloc d'”a” a l’encapçalament de la segona frase. Si us plau, estimem-nos escrivint la nostra llengua correctament.

    M'agrada

  52. Crec que el text s’hauria de enviar personalitzat, al President del Parlament, Europeu, millor així :

    Mr. Martin Schulz
    European Parliament President

    M'agrada

  53. n´estic ben farta d´aquest personatge tan desfaçat, anclat en el passat i que encara surt als medis de comunicacio.

    M'agrada

  54. Ja fa massa temps que aquest descerebrat pot dir el que li surt del fetge, sense cap consecuencia. No es pot permetre que un individu així segueixi cobrant un sou d’Europa. “Alejo” Vidal-Quadras, fora del Parlament Europeu, JA!

    M'agrada

  55. GRÀCIES PER INICIATIVES COM AQUESTA QUE EN FRONT DE “GENT” COM EN VIDAL, SEMPRE SERÀN POQUES.
    No trobeu que faria falta que s’expliqués en llengua castellana la nostra causa, el nostre sentir (per exemple en mitins i sobre tot per TV) per tal que la gent que se sent catalana però que va venir de fora i no enten el català, pogues valorar què volem i perquè, i a les hores votar en consequència? I ha molta audiència a les TV del “estado” que només entenent castellà i es quedaràn sense saber les nostres raons, només escoltaràn la d’ells, els partits que van a totes per enfonsar-nos.
    VISCA CALALUNYA!
    FORA VIDAL-QUADRAS

    M'agrada

  56. Visca Catalunya lliure i democràtrica. No volem més feixistes, AVQ ets un altre exemple del fracàs escolar

    M'agrada

  57. Aquest senyor no en té res de demòcrata i té molta por de que no surti el què ell voldria que sortís. Tots hem d’acceptar allò que en resulti de les urnes, i si no és el què ens agrada, intentar de convèncer, amb raonaments, als que no pensen com nosaltres.

    M'agrada

  58. No sap quin regal ens fa en VQ, visibilitzant des d’un important càrrec europeu les opinions d’una part de la classe dirigent espanyola. Per a una Europa occidental educada en uns valors les seves declaracions escandalitzen… i aplanen la nostra obstinada, tranquil·la i insòlita marxa democràtica cap a la llibertat!

    M'agrada

  59. Aquest senyor és un infeliç. deu ser molt trist llevar-se al matí i maleïr el teu nom i cognoms per ser d’una llengua a la qual repudies…

    M'agrada

  60. Una mostra de que el llop encara és viu però que hauria d’estar retirat a les muntanyes ja que no sap viure entre nosaltres. No és digne de seure en el tro de la nostra civilització..

    M'agrada

  61. Una persona de aquestes característiques no hauria de puguer tenir cap carrec polític dins de la Unió Europea

    M'agrada

  62. El Sr. Aleix Vidal-Quadras està fent massa mal als catalans i ja es hora que ens deixi tranquils. Que li passa a aquest senyor que li fa actuar d’aquesta manera. La seva violència vers els catalans es malaltisa i estaria be que es tranquilitzes.

    M'agrada

  63. Ni cas! Aquest senyor ja fa anys que està fora d’òrbita! El que a mi no m’entra al cap és que aquest malalt estigui i sigui membre del Parlament Europeu. Una vergonya!

    M'agrada

  64. Això que ha dit en Vidal Quadras jo ho sento als carrers de Barcelona en converses de molts immigrants espanyols a algunes terrasses de bar. He notat que els sudamericans en general estan per Espanya i els originaris d’altres parts del món o no s’han assabentat o no saben quina posició pendre i per mi que pendran la dels que tinguin èxit. Es una mica trist, però no més es fitxan en la “pela”.

    M'agrada

  65. Jo crec que la part més dura en el camí a la independencia la tenim a casa.Hi han molts Vidalquadras , catalans botiflers que ens farán la guitza ara i si som un nou pais encara ens tocarán més els daillonses,i hem de trobar algú que els hi tapi la boca amb arguments potents i sólids perque no ens contaminin.

    M'agrada

  66. Sr Vidal no crec que vostè pensi d’aquesta manera sent català que llàstima és representar a un partit i no poder dir el que un pensa

    M'agrada

  67. Eps la carta comença “As a Catalan and European…” si no ets català no la pots signar?

    Que passa amb la gent internacional que esta a favor de la nostra causa?

    M'agrada

  68. CATALUNYA FA MASSA SEGLES QUE ESTÁ OPRIMIDA, ARA ES HORA CATALANS DE ESTAR ALERTA, ARA ES EL MOMENT DE LA INDEPENDENCIA SIGUEN TOTS A LA UNA FERMS Y VALENTS I DEFENSEM LA MARE PATRIA.

    M'agrada

  69. RICARD: El Sr. Vidal Cuadras “es de l’opinió que s´hauría de……” pèro no es qui dona les ordres i pot opinar encara que no ens agradi a molts. Tampoc ha dit que ens enviïn els tancs com tú dius, sino que un comandament es faci cárrec dels Mossos d’Esquadra en el sentit de mantenir l’ordre que ell entén. Ell es així, ens agradi o no,i hem de ésser el més objectius possible amb les paraules. Altra cosa sería qui disposés, punguent fer-ho, el fer el que ell sugereix. Aquest sí sería absolutament rebutjable per antidemocrátic i violent vers una comunitat de persones. Repeteixo: No es contra qui expressa el seu pensament sino contra qui actúa amb violencia contra els demés. I repeteixo que tant vós com jo estem d’acord en l’incoveniencia dels seus comentaris.

    M'agrada

  70. Des que vaig poder sentir les declaracions de l’Alejo, encara me’n faig creus. Tenim cada personatge als Països Catalans que podríem fer-ne una fira!!! Ja he enviat la meua petició de reprovació al Parlament Europeu.
    Salutacions des del sud del País Valencià

    M'agrada

  71. Sr. Quadras, els catalans volem tenir el dret de poder decidir els nostre futur, som una NACIÓ i esta més que demostrat i si a vostè no li agrada o no esta d’acord ja sap frontera i a Espanya… VISCA CATALUNYA!!!!!!

    M'agrada

  72. Independentment de demanar el seu cessament, que jo ja ho vaig fer, crec que també s’hauria de fer pressió a l’Ajuntament de Sitges als efectes que li retiri el nom d’un carrer que se li dedica a la seva estirpe. Crec que és un acte d’higiene aquesta retirada quant la fortuna familiar està forjada pel tràfic d’esclaus.

    M'agrada

  73. Retroenllaç: URGENT: Enviem tots una carta al President del Parlament Europeu! | CATALUNYA NORD per la INDEPENDÈNCIA – www.catalunyanord.cat

  74. Caldria adjuntar la carta en català, per tots els qui no saben o ens costa l’anglès, malgrat l’hem d’aprendre perquè serà la llengua imprescindible per quan Catalunya sigui independent (malauradament l’esperanto, que no imposa cap cultura colonitzadora com sí ho fa l’anglès, és un gest només romàntic, de moment). Per altra banda, caldria que els comentaris en català estiguessin correctes, amb bona ortografia i sense abreviatures tipus SMS. Hem de protegir la llengua des de cadascú que la usa. Aquesta és la gran militància pacífica contra qui ens voldria fer desaparèixer com a poble amb provocacions tipus Vidal-Quadres.

    M'agrada

  75. Mr.Martin Schulz,President del Parlament Europeu : Vosté ha de extirpar del màxim Organisme democràric de la U.E. un càncer que es diu Alejo Vidal-Quadras, que, jo penso que és un català renegat. I no solament això, sinó,també, tranquilitzar als catalans que Vosté no permetrà mai de la vida que ens tapin la bocamitjantçant la força de les armes–.Mercés anticipades

    M'agrada

  76. Retroenllaç: Ajudeu-nos a fer cessar Alejo Vidal-Quadras | ANC Cerdanyola

  77. Retroenllaç: Recull de premsa 30 setembre 2012 | Assemblea Nacional Catalana – VALLÈS OCCIDENTAL

  78. jo no he votat aquí per la independència de catalunya. ja ho faré a la consulta quan es convoqui. jo he firmat aquí per defensar la meva llibertat, no sols per dir el que penso, sinó per PENSAR EL QUE PENSO sense que ningú m’ofengui. evidentment, jo tampoc vull ofendre ningú. però ningú m’ha de dir què i què no he de pensar.

    M'agrada

    • Tirisita y companys: La veritable democrácia consisteix en que tot-hom pugui expresar el que pensa, inclós qui la voldría suprimir. Com va dir en Voltaire ” No penso com tú pèro donaría la meva vida per defensar el teu dret a expresar-te”. Es molt, molt difícil aconseguir pensar així i encara que no vulguem, s’ens nota que arroseguem molts anys de manca demócrata.
      Amb afecte i respecte, espero ningú hauré ofés.

      JMª.

      M'agrada

      • el señor vidal quadras solicitado en español que mande los tanques y el ejército a catalunya cuando soldados entra en tu casa también defenderás la postura del señor cuadras?

        M'agrada

      • el señor vidal quadras ha solicitado al gobierno español que mande los tanques y el ejército a Catalunya ¿cuando los soldados entren en tu casa también defenderás la postura del señor cuadras?

        M'agrada

  79. Al Alejo tot el que és anticatalà l’estimula! És molt trist que un personatge tant negatiu ens representi al Parlament Europeu! Perquè ho fa? I quins mecanismes tenim nosaltres per evitar que un incendiari disfressat de politic continuï ocupant un càrrec públic?

    M'agrada

  80. Completament d’acord amb tots vosaltres, aquest persona si es pot dir aixi, es mereix que el dimiteixin i l’enviin a cuidar vaques al Pirineu amb tots als meus respectes pels pastors.
    VISCA CATALUNYA LLIURE, MAL PESSI AL QUE SIGUI

    M'agrada

  81. Retroenllaç: Ferran Sala Casasampere » La xarxa es mobilitza per demanar la reprovació de Vidal-Quadras

  82. Vidal -quadres es un dels principals sabotejadors de la presència de la llengua catalana a les institucions europees. aquest , no es mereix ser català

    M'agrada

  83. No podem permetre als feixistes vivint de les institucions democràtiques i propagant el seu programa xenòfob i criminal

    M'agrada

  84. No es pot tolerar que aquest feixista sigui… vice-president del Parlament Europeu!!!! És un perill per a Catalunya, però també per a Europa. ESTENEM LA CAMPANYA PER TOT ARREU!

    M'agrada

  85. Amb la poca intel·ligència que demostra tenir aquest individu, no em cap al cap com es va poder treure una carrera universitària, i a més, científica. Devia ser amb “cupons de la Moreneta”…

    M'agrada

  86. Encara q segons diu el sr Fluvia es un espanyol nascut a Catalunya no li dona dret a dir el q diu.Ma vergonyeixo de q un catala o espanyol digui el q diu

    M'agrada

  87. Si posen de vicepresident un personatje com aquest dubto molt que el president i tota la institució siguin millor, de totes formes esta en joc el prestigui de tot el parlament.

    M'agrada

    • Jordi, per sort, el president del Parlament és el senyor Martin Schulz, alemany i bon amic de Catalunya. És admirador del nostre escriptor Jaume Cabré i visita el nostre país sovint. Estic segura que estarà encantat de rebre les nostres protestes, encara que la diplomàcia l´obligui a ser discret.

      M'agrada

  88. Si s’ha d’apendre anglès s’aprén, però estic convençuda què hem d’anar cap allà.
    Si Francesc, Ara és hora segadors….

    M'agrada

    • Sr. Quadras, els catalans volem una CATALUNYA LLIURE I INDEPENDENT, som una NACIÓ i esta més que demostrat i si a vostè no li agrada o no esta d’acor ja sap frontera i a Espanya… VISCA CATALUNYA LLIURE

      M'agrada

  89. El senor Vidal-Quadras no puede continuar siendo vice-presidente del Parlamento Europeo tras haber amenazada a todo el pueblo catalan, a millones de catalanes pacificos, civicos y democratas con una intervencion militar. El Partido Popular espanol esta demostrando ser todo menos democratico. Una institucion respetable.como el Parlamento Europeo no puede aceptar este tipo de conductas. Por tanto pido el cese inmediato del sr. Vidal-Quadras como vice-presidente.

    M'agrada

  90. Una ” persona “, com aquest personatge, no té validesa moral ni ètica, per estar en un lloc de responsabilitat. Aquest senyor no sap que vivim en una democràcia, que hi ha llibertat de expressió i de pensament, molt a pesar d´ell i tots els seus companys polítics e idearis. El odi que ha exhibit sempre en contra de Catalunya i dels catalans, esta fora de tota llog ica.

    M'agrada

  91. No es bo voler ser protagonista a qualsevol preu. El seus desitjos/odis, no poden passa pel devant dels desitjos de milers de ciutadans pacífics i que tenen tot el dret a voler escollir el seu destí.
    Evolucioni una mica Sr. Vidal Cuadras, que ja es l’hora!!…

    M'agrada

  92. Crec q la nostra llengua, cultura i identitat no ha de quedar mai relegada x cap altra ni per re ni ningü fem-la prevaldre per damunt de tot i fem-la conéixer arreu aixi q jo tb crec q fòra bo presentar l’escrit tb en catalâ

    M'agrada

  93. ..quan les fortunes provenen de la tracta d’esclaus i similars , els criteris son els d’aquest energúmen , nostàlgic de dictadures i camps de concentració , que segur li hagués estat de 1ra l’uniforme i càrrec de qualsevol carninisser de Dachau o Auswitz ó …; que el destitueixin i marxi a casa , a l’infern.

    M'agrada

    • A l´infern ja hi és. Viu en un infern d´odi i ràbia. És un pobre home… però, això sí, molt perillós. Caldria tenir-lo sota pany i clau.

      M'agrada

  94. Si Catalunya està esperant ser un Estat més d’Europa, i tenim persones així a la vicepresidència del Parlament Europeo, dificilment hi arribarem…Potser que fem neteja abans d’entrar-hi, és de sentit comú,oi? Tb hauriem de retallar per aquí, no sé si ètic que amb diner públic , paguem persones d’aquest tarannà. CESSAMENT FULMINANT!!!

    M'agrada

  95. Potser millor que es quedi alla… aixi no l’haurem d’aguantar per aquí… pero que collons haviam si li ensenyem a que es posi la llengua al “piiiiiiiiiiii”

    M'agrada

  96. Estaria molt bé que a més de l’anglès, poséssiu el text en català, ja que no tothom (per desgràcia) coneixem l’anglès a un nivell correcte de traducció. Potser al tenir més informació, això animi a més gent a enviar el formulari
    Penso que val la pena l’esforç …… perquè el tal Alejo ……. es mereix el cessament fulminant del Parlament Europeu, ……..així com ser declarat “persona non grata” a Catalunya

    M'agrada

  97. Els partits catalans i alguns espanyols, no poder denunciar aquests fets i els noms dels personatges??? Allà on calgui!!!!!!
    O es que ja els va be, o estan d’acord?

    Visca Catalunya Lliure!!!!!

    M'agrada

  98. No comprenc com en una societat europea, que suposadament respecta la democràcia, permetin continuar en un càrrec d’aquesta magnitud a un personatge capaç d’expressar com ho ha fet aquest “presumpte?” dictador i no cessar-lo inmediatament.

    M'agrada

  99. Som i serem gent catalana, tant si es vol com si no es vol ……
    Catalunya ja faria temps que seria rica i plena, pero amb la quantitat de gent que fa 500 any que ens essequen les mamelles, falsegen l’historia, neguen la nostra llengua i ho omplent tot de bilis i rencors, no s’hi pot tractar ni conviure. Si ens odient que siguin consequens i ens facilitin que ens separem d’ells. Prefereixo
    aprimar-me al meu pais que engreixar-los a ells. Unim-nos i anem cap a la INDEPENDENCIA. I com deia el Quixot: ” Ladran luego cabalgamos”
    Joaquim

    M'agrada

  100. Gràcies per la iniciativa! Estaria bé publicar també la VERSIÓ CATALANA de l’escrit, així la gent que no sap anglès podria entendre el contingut exacte de la petició i adherir-s’hi. Necessitem que arribi a tothom! ll*ll

    M'agrada

  101. Persona NON GRATA por ser facista chupoptero y contrario a los derechos de expresión……mala persona que deberia ser juzgado por el tribunal internacional

    M'agrada

  102. Ni “consiguientes” ni “necesarias”. Aquest és un Senyor votat en democràcia i representant de ciutadans al Parlament, i amb càrrec a més. Quan un diputat pren la seva acta de representant és per representar a TOTA la ciutadania, i amb base a una ideologia des de la que fer-ho, per tant ni és un cap d’estat major ni un vident de les resolucions judicials ni governamentals ni resultants de referèndums , però el que si ha de ser un representant elegit democràticament és un acatador de les decisions del poble, i que jo sàpiga, de moment hi ha hagut una decisió parlamentària i rés més. Faltaria que un diputat només acatés la democràcia quan tothom pensa i vota com ell. Això només passava a la Cortes Generales del Generalísimo” i galliners anteriors similars.

    M'agrada

  103. Espero que el Parlament Europeo sa nadodi com es aquet personaje, i el destitullexi del seu carrag per la seva barvaritat dialecticá

    M'agrada

  104. Penoso, Vidal-Quadras nunca ha afirmado apoyar una intervención militar en Cataluña. Únicamente ha exigido el cumplimento de la ley y el respeto a la Constitución, con las consiguientes medidas necesarias

    M'agrada

  105. Aquet personatje no mereix respecta. Es un incitador pur a la violencia- Fora de Catalunya. No volem gentussa !!!!!

    M'agrada

  106. Som i serem gent catalana, tant si es vol com si no es vol ……
    Catalunya ja faria temps que seria rica i plena, pero amb la quantitat de gent que fa 500 any que ens essequen les mamelles, falsegen l’historia, neguen la nostra llengua i ho omplent tot de bilis i rencors, no s’hi pot tractar ni conviure. Si ens odient que siguin consequens i ens facilitin que ens separem d’ells. Prefereixo
    aprimar-me al meu pais que engreixar-los a ells. Unim-nos i anem cap a la INDEPENDENCIA. I com deia el Quixot: ” Ladran luego cabalgamos”
    Joaquim

    M'agrada

  107. Visca Catalunya independent. El “senyor” Vidal Quadres no es Catalá, es un faixiste i els faixistes han de ser eliminats ja que exterminen el pobles.

    M'agrada

  108. Com a citada de Catalunya i Europa, crec inconceviible que un personatge sortit de les cavernes mes antidemocratiques del passat , continui tenint un carec públic amv veu i vot. Exigeixo com a democrata la inmediata expulsio de les inmstitucions democràtiques europeees

    M'agrada

  109. Aquest personantge és un potencial genocida, amb cap mena de convicció democràtica.
    A Espanya hi ha una part de la població, que encara no han superat el franquisme més ranci, i per tant la solució ha de venir de fora, de països que haguin assumit la democràcia ben entesa com a pròpia.

    M'agrada

  110. Ja es hora de que li caigui la careta al señor Alejo Vidal i el mostrem a Europa com el que es: un feixista i un franquista sociològic.

    M'agrada

  111. El tal Alejo, es un vividor, de politic en molt poc, només está per viure del cuento, es una vergonya tenir que aguantar a politics d´aquesta mena ª!!! i amb sembla indigne que *chupi* del parlament europeu, un altre politic enchufat, catalans tenim el que ens mareixent, si, tenir un ex-president i aguantar al Montilla, *vaya tela*

    M'agrada

  112. es molt vergonyos q un politic antidemocratic sigui vicepresident del parlament europeo.un parlament democratic,ha hon no hi cap una persona incitadora de la violencia,al genocidi.si el parlament europeo no cessa aquesta persona esta perdent credibilitat,hi s esta questionan el seu valor democratic.catalunya es un poble tranquil,treballador,educat,sempre procurant destacar amb els seus intelectuals,la seva cohoperacio,que te una llengua propia,una historia mil lenaria,amb una lluita per sobreviure com a nacio que som,em demostrat tenir una ressistencia com pocs.aguantant per segles repressio,despressi,humiliacions.el senyor cuadras esta anclat en el passat del regim franquista totalitari i feixista.es un dels principals boicotejadors de la presencia de la llengua catalana a les institucions europeas. es per aixo que com a persona,com a catalana,es faci una reprovacio d aquest politic i dels seus metodes .un cessament ho expulsio inmediat del parlament,un judici per incitacio al golpisme contra catalunya i el seu poble. moltissimas gracias!

    M'agrada

    • es un nazi despietat…. avalat per les Espanyes profundes i nostàlgiques que encara existeix…. maleït asgolat !

      M'agrada

  113. no l’hem enviat perquè l’anglès no és pas la lyengua humana, n’és una i prou, la d’Anglaterra i, malauradament, de tots altres països anglesos, veïns o lyunyers, d’on ha estat foragitada la lyengua del país amb polítiques d’ocupació demogràfica o d’immersió lingüística aliena. A Catalunya parlem català i el que mana ara és això: qualsevol institució internacional se n’ha de fer al càrrec de tots els països, amb igualtat de condicions per a sengles idiomes. No hi creiem en lyengües superiors, és un racisme com qualsevol altre. També ens hem desentès del procés d’independència, atès que tots els partits polítics “sobiranistes” -tots i cada un!- tenen l’espanyol com a lyengua catalana, han ubicat Catalunya en un mapa hispànic, i en l’estat espanyol propi que volen fer venir serà, no cal dir-ho, lyengua de coneixement obligatori i ineludible des de la primera escolarització, present en tots els mitjans de lyeure i d’informació audio-visuals i gràfics; i requisit en qualsevol relació veïnal, educativa, laboral, de consum, tant oral com escrita; assignatura troncal en les carreres universitàries que toquen la lyengua;… En un mot, de presumpció immediata, indiscriminada i universal en el proïsme. D’aquest nou estat propi espanyol n’hauríem de dir Andorra la Nova. Un procés inclusiu per a espanyols, catalans espanyols i anglesos poc o molt espanyols, que exclou els catalans i lyenguadocioans, i tots altres que no se sotmetin de gust a la supremacia espanyola.

    M'agrada

    • Soc gal.lesa. Parlo anglès i una mica de català i menys encara Gal.lès .Senyor Jordi, hi ha alguna cosa que cal entendre – la lluita per la independència català ha de ser escoltat- les raons per que voleu independència i per què vosaltres s’ho mereixen necessiten ser escolatas – és per això que el missatge ha de passar en anglès. Ha de capturar l’atenció del món ara i per desgràcia, l’idioma internacional és l’anglès. Com ja he dit, sóc gal · lès i he vist l’idioma del meu país gairebé extingit …. entenc la teva història – estic 100% + per la independència de Catalunya … només has de ser realista! Ho sento pels meus faltes en català però només un any que he estat aprenent la teva llengua bella.

      M'agrada

  114. Aquest senyor està imbuït del tarannà esclavista dels seus parents colonialistes. Cal que se li retiri el càrrec que té a la Unió Europea, per dignitat.

    M'agrada

  115. No podem perdre ni un minut: hem de foragitar aquest individu de les altes instàncies europees. Els feixistes, a la democràcia unida dels pobles lliures i sobirans, no hi tenen cabuda. Ni a la UE ni en cap altra institució o oficialitat. #NiUnPasEnrere Visca Catalunya lliure!

    M'agrada

  116. Molts encara no entenen que Catalunya sigui un poble que té una llengua, que aquest poble vol tenir el dret a decidir en tots els àmbits de la societat. Que darrera tenim una història, una lluita, una resistència, una continuïtat de la identitat mitjançant la llengua que s’ha desenvolupat en l’època actual en voler un estat nació.

    M'agrada

  117. Espanya és una democràcia mancada de veritables demòcrates.
    És indignant haver de compartir passaport amb tanta gent com aquest unineuronal.

    M'agrada

  118. Aquesta mena de persones (?) són incapaços de compartir projectes, conviure i dialogar. Però no caiguem en l’error d’insultar-los. Ens posaríem al seu mateix baix nivell. A més a més ens fan el gran favor de mostrar a Europa com són i, per tant, els europeus poden veure quina mena d’interlocutors tenim els catalans. Siguem assenyats i posem-nos a treballar per un país lliure: aquesta és la nostra gran il·lusió i el nostre primer objectiu.

    M'agrada

  119. No vull perdre ni un segon amb aquest individu. No em mereix cap mena de respecte. Ara be, si el Parlament Europeu permet que la seva vicepresidència
    sigui ocupada per un feixista, que no ens vingui amb més romenços defensant la democràcia. Cessament ja del Alejo al Parlament Europeu!!!!!!!!!!!

    M'agrada

  120. En totes les cultures hi ha d’haver un genocida i un incitador a la violència. Nosaltres no ens podem salvar. Allunyem-los de la societat.

    M'agrada

  121. Aquest individuu, anclat en el passat mes obscurantista del antic règim totalitari i feixista, no pot ser membre del parlament Europeu…ni de cap altre estament democràtic, ja que ell, ha demostrat fins a la sacietat que no ho es gens ni mica. Expulsió immediata del parlament, i judici sumarísim per incitació al colpisme, ja n’hi ha prou d’anar perdonant a aquests cavernícoles retrógrads i casposos, perquè si per ells fos, tots els catalans estariem morts o tancats en camps d’extermini.

    M'agrada

  122. He de espressar la meva preocupació per la ideologia feixista del Sr Vidal Quadras que està completament en contra de la filosofia democràtica del Parlament Europeu.

    M'agrada

  123. Dear sir,

    As a Catalan and European, I want to express my great concern because of the statements made today (september 2012, the 28th) by Mr. Alejo Vidal-Quadras, member of the European Parliament, against the Catalans’
    right to decide their national future, asking for a Spanish army-led action against Catalonia, its citizens and its democratic institutions if we decide democratically to secede from Spain.

    As you can understand, the statements made by Mr Alejo Vidal-Quadras seem to come from a non-democratic minded person, and they dangerously remember me the fascist military regime from Franco’s dictatorship. Furthermore, that speech sinks the European Parliament democratic prestige in a total disrepute.

    I hope you will take the proper actions to discipline Mr. Vidal-Quadras and prevent future similar non-democratic attitudes by other European Parliament members.

    As a Catalan I expect a clear declaration of the European Parliament against the use of armed force against nations implementing the most basic democratic and human right: the self-determination right.

    Yours sincerely,

    M'agrada

  124. Los españoles no nos dejaran. Dependemos de ustedes. Esten a la altura que les corresponde y ayudennos a ejercer la democracia. Grácias.

    M'agrada

  125. Sr. Aleix :Vidal Quadras, el temps de la dictadura ja va pasar, per aixo alguns com jo no em conegut als nostres avis, estem al segle XXI per si no ho sap.
    En castellano por si no se acuerda del caltalan:
    “Sr. Ajejo Vidal Quadras, el tiempo de la dictadura ya es pasado, por esto algunas persona como yo, no hemos conocido a nuestros abuelos. Estamos en el siglo XXI por si no lo sabe”

    M'agrada

  126. Les paraules d’aquest español són molt perilloses i no es pot permetre que ens tractin amb aquest despreci! Són gent molt acomodada que veuen la nostra llibertat com una amenaça al seu benestar i el seus súper sous. Res més. Quina por que tenen i que nerviosos estan! Nosaltres ja no, perquè això encara ens uneix més a tots i totes i ja ningú pot parar aquesta il.lusió de futur per nosaltres i els nostres fills. Si seguiu els articles dels eurodiputats catalans, estareu encara més tranquils veiem com a Europa reben el nostre missatge de forma molt diferent que els nostres veïns españols.

    M'agrada

  127. Primo Levi wrote IF THIS A MAN, I say IF THIS IS A DEMOCRAT … Europe has its own responsibility. no more Neville Chamberlain.

    M'agrada

  128. Hi ha certs perssonatges que pensen que la democràcia es fer tan sols el que ells creuen o sigui dictadura pura i dura. Individus així no han d’ocupar cap càrrec de responsabilitat i menys en el màxim orga europeu.

    M'agrada

  129. Pels gestos, dialèctica i el que diu de Catalunya, crec que el seu odi i rancunia (violència, genocida, sadisme) estan fora de la normalitat. Pot èsser necessiti un anàlisi psicològic per si al Parlament Europeu teniu -sense saber’ho- un element esquizofrènic.

    M'agrada

  130. Si no se’l cessa immediatement, el Parlament Europeu perd qualsevol credibilitat i es questiona el seu valor democràtic

    M'agrada

  131. Abans d’ostentar el seu carrec europeu hauria de passar pel psiquiatra perque segur li diagnostiquen algun trastorn mental greu

    M'agrada

    • No en tinguis cap dubte, Gemma. És el que, en psiquiatria, se´n diu un pervers (que no és el mateix que un “pervertit” :-). És a dir, una personalitat manipuladora, sense cap tipus d´empatia i incapaç de cap sentiment de culpa ni, per tant, d´arrepentiment. Un malalt , aparentment “adaptat a la societat” . La política i els grans negocis n´estan plens, per desgràcia. La societat molts cops no els identifica com a perversos i poden passar per triomfadors, i tot! Cal anar molt amb compte perquè poden fer molt de mal. No coneixen els límits.

      M'agrada

  132. En un parlament democràtic no pot haver-hi cap fascista, cap incitador a la violència, cap instigador al genocidi!!!!

    M'agrada

  133. si hi ha res més sagrat que Déu és la llibertat. Cap constitució segrestada pels feixistes disfrassats de democrates podrà engarjolà el clam d´una nació. In- inde- independecia

    M'agrada

  134. aquesta “cosa” no pot seguir tenint un càrrec polític!! Jo crec que l’únic que espera és que s’inventi la màquina del temps per tornar al passat i oferir els seus serveis a: Hitler, Franco,…

    M'agrada

    • Em sembla que independent potser si però per ara socialista NO. Molt han de canviar les coses perque es tornin a fer respectar per la ciutadania

      M'agrada

      • Maria, en Xavier es referia al socialisme de debò: un sistema de justícia social, sense oligarquies. No té res a veure amb el PSC ni amb el PSOE, que han usurpat el terme pels seus objectius mesquins i descaradament pro-sistema.

        M'agrada

      • Totalment d’acord Maria, ser nacionalista-catalanista o nacionalista-espanyolista no té res a veure amb la ideología política socioeconómica. Es pot ser nacionalista tan de dretes com d’esquerres, i es pot ser de dretes demòcrata ecologista i independentista-català. ¿Per què aquesta mania tan anacrònica de plantejar dicotomies de “estàs amb mi” i si no “estàs contra mi”?: ¿des de quan si estàs en contra del feixisme has d’estar a favor del socialisme? La base de l’autèntica democràcia es acceptar la riquesa de la pluralitat dels individuus amb tots els seus matissos, i si volem ser majoria en algun projecte no comencem a esgrimir banderes que no toquen.

        M'agrada

  135. És una vergonya total que un polític clarament antidemocràtic sigui vicepresident del Parlament Europeu. Cal qwue es faci una reprovació d’aquest polític i els seus mètodes; Vidal-Quadras és un dels principals boicotejadors de la presència de la llengua catalana a les institucions europees.

    M'agrada

    • Totalment d’acord. A Alemanya l’apologia del feixisme (és el que fa Vidal Quadras) es “premia” amb un mínim de tres anys de presó. Aquest ésser indigne ha de ser explusat del Parlament Europeu i jutjat per incitació a l’odi i a la violència.

      M'agrada

  136. I have to espress my concern about the fascist ideology of Mr. Vidal Quadras that is complety against the democratic philosofy of the European Parliament.

    M'agrada

  137. He enviat el formulari, tot i això us haig de fer saber que consta de certes faltes d’ortografia..
    Per exemple: no és correcte “to express my great concern because of the statements”, sinò que s’hauria de dir “to express my great concern over the statements”. Més endavant tampoc és correcta l’oració següent: “they dangerously remember me the fascist military regime” i s’hauria de dir “they dangerously remind me of the fascist military regime”.
    Tot i que estic a favor d’enviar aquests missatges per expressar la nostra decepció davant d’aquestes paraules tan dures, també estic a favor de fer-ho amb una bona comprensió i ortografia.

    M'agrada

      • Bona feina! Gràcies !!Ja he firmat i enviat, però igual que Astrid us proposaria alguns petits canvis per millorar el text si no us importa …; p.e., “the great concern”, trobo que estaria millor “my great concern about/over/regarding the statements ..”; “democratic minded”, millor “democratically-minded”; “puts the PE … disrepute” – “brings the European Parliament’s democratic prestige into serious disrepute”; “proper actions”, potser sona millor “necessary actions”; i “armed force against nations” – “.. armed force to prevent nations from implementing”, per no dir “against” dos cops en una frase.

        M'agrada

      • El text original en anglès és una proposta del Secretariat de l’ANC. A partir de les millores proposades per l’Astrid primer i d’una correcció feta per un escocès pròxim a l’ANC més tard l’hem corregit i actualitzat. Segur que hi ha qui el faria d’una altra manera i canviaria paraules i construccions. Pensem que aquest és prou vàlid.

        M'agrada

    • MOLT BÉ: sempre faran falta els lingüistes com tu, o almenys gent interessada en la correcció lingüística!

      M'agrada

    • Benvolguda Astrid:
      Molt precisos els teus comentaris…….donat que demostres tenir un coneixement important d’anglès t’agrairia m’enviessis el text degudament corregit………i llavors l’enviaria i així mateix el faria córrer als meus coneguts.
      D’altra banda crec que hi hauria que adjuntar també el mateix text però en català.
      Salutacions Cordials

      M'agrada

    • Totalment d’acord! Tanmateix però, si no tenim la més mínima cura en el nostre propi idioma (és gairebé impossible llegir cap comentari, per reivindicatiu i independentista que sigui, que no tingui un munt de faltes), què vols que no es faci en un altre? Ni TV3 (“la nostra”) fot el més mínim cas a les retopades que se li fa! Gràcies, Astrid!

      M'agrada

    • Jo també penso com la senyora Astrid Vidal i Vrijens i voldria que fos possible corregir aquests errors. Abans de redactar aquestes cartes, caldria que algú de llengua materna o amb un anglès escrit impecable, les repassés. Moltes gràcies per la iniciativa, a la qual dono tot el meu suport.

      M'agrada

    • Sí, és veritat que és ple de faltes. Què pensaran de nosaltres, a Europa? Està bé que enviem el document, però caldria polir més això de les faltes, almenys de cara a futures ocacions. Algunes frases d’aquest document potser ni les entendran! Ens hem d’esforçar amb les llengües estrangeres per ser competitius i que a Europa ho tinguin ben clar, que no som com a “la resta” d’Espanya. Recordeu aquella campanya de fa molt de temps que ara més que mai hauríem de tornar a passar per la televisió per tal de sortir de la crisi: “La feina mal feta no té futur. La feina ben feta no té fronteres.”

      M'agrada

Els comentaris estan tancats.