L’ANC al Vallès Occidental ha normalitzat l’independentisme a la comarca

L’Assemblea Nacional Catalana compleix aquests dies el seu primer any. L’acte del Palau St. Jordi va culminar tot un procés que naixia en les onades de la consulta per la independència. Al Vallès Occidental l’ANC ha tingut un creixement sostingut que l’ha dut a estendre’s per tot arreu i a constituir-se a tots els municipis de la comarca excepte Badia.

Del total de 400 assemblees territorials que té l’ANC, 22 corresponen a la nostra comarca, inclosa Bellaterra que no és municipi i també hi tenim una sectorial de joves. Bona part de les assemblees territorials van constituir-se el 2011 però l’any passat va veure néixer les de municipis importants com Barberà, Ripollet, Cerdanyola, Montcada i Reixac o Polinyà.

La xifra actual de membres de l’ANC a Catalunya és de 13.000 dels quals 1.600 corresponen al Vallès Occidental, és a dir un 12%. El creixement ha estat més ràpid a partir de l’11 de Setembre i de la repercussió que va tenir. Pel que fa a simpatitzants el nombre s’aproxima als 4.000.

Durant el passat estiu va tenir una forta presència a la comarca la Marxa cap a la independència que amb més de 30 actes descentralitzats amb la presència d’unes 11.000 persones que va preparar l’èxit de la manifestació de Barcelona de l‘11S. Des de la nostra comarca s’hi va contribuir amb 60 autocars que van traslladar 3.000 persones a la manifestació més important que s’ha fet mai a Barcelona.

Entre les activitats que han fet les territorials de l’ANC al Vallès Occidental aquest any de vida es poden comptar prop de 200 actes de tota mena: xerrades informatives, presentacions de llibres, concerts de música, sopars populars, projeccions de pel·lícules, manifestacions, taules rodones, debats locals… Segons els càlculs aproximats hi poden haver participat més de 15.000 persones.

Una altra manera de valorar la feina feta és el nombre de fulls impresos que s’han repartit amb arguments favorables a la independència o convocant als actes. Són vora de 60.000 fulletons els que s’han repartit entre totes les territorials.

En el últims mesos l’activitat de l’ANC al Vallès Occidental s’ha acostat als barris on sociològicament hi ha més indecisos i dubtes sobre el procés d’autodeterminació.

El pròxim dissabte a Girona la segona Assemblea General donarà un nou impuls al moviment popular de l’independentisme català.

 

IMG_0899