L’ANC al Vallès Occidental mobilitza més de 20.000 persones i 250 autocars per anar a la Via Catalana

El pròxim 11 de Setembre una llarga cadena de mans s’unirà travessant Catalunya per donar a conèixer al món la nostra voluntat de ser un nou estat d’Europa.

Com ja va passar fa un any, l’Assemblea Nacional Catalana és l’organitzadora d’una iniciativa que ha sabut iŀlusionar i que té una ressonància històrica inspirada en la Via Bàltica del 1989.

Per fer possible l’èxit del repte ha fet falta el treball de moltes persones per aconseguir els autocars, reunir la gent, organitzar el desplaçament i assegurar un dels trams de la Via Catalana.

Això al Vallès Occidental s’ha fet amb molta més energia que altres cops. Moltes inscripcions s’han fet pel seu compte en grups petits però d’altres s’han sumats als combois organitzants per la mateixa Assemblea Nacional Catalana a la comarca.

Fa un any les persones que van participar als actes de la Marxa cap a la independència a la comarca van ser unes 11.000 i les persones que van anar en autocar a la manifestació de l’11 de Setembre 3.000 en 60 autocars.

Aquest cop els números toquen sostre: més 20.000 persones desplaçades i 250 autocars contractats per les 22 assemblees territorials de l’ANC.

En alguns dels pobles petits i mitjans de la comarca el grau de mobilització destaca especialment. Les persones organitzades per anar a la Via representen el 16% de la població de Bellaterra, el 13% de Matadepera, el 23% de Rellinars, el 12% de Sant Llorenç Savall o el 16% d’Ullastrell. També destaquen els percentatges de les ciutats mitjanes com Castellbisbal 4%, Sant Quirze del Vallès 6%, Sentmenat 6%, Vacarisses 6% o Viladecavalls 8%.

Un cas a part són les dues capitals, Sabadell i Terrassa, que han aconseguit organitzar més de 3.500 persones cadascuna.

Pel que fa al llocs de la Via triats, cada territorial ha decidit el seva pròpia estratègia. Les que reunien quantitats més baixes de persones han preferit trams compartits del Maresme.

Les que han pogut omplir trams sencers o acostar-s’hi molt han anat majoritàriament entre l’Ordal i Avinyonet del Penedès. Aquest és el cas de Bellaterra, Castellbisbal, Rellinars, Rubí, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Terrassa, Ullastrell i Vacarisses. Aquesta zona en un primer moment va tenir una crida especial a ser reforçada a causa de la poca densitat que té.

Algunes territorials han anat als extrems de la Via, les zones considerades èpiques per l’especial dificultat en ser cobertes. Així ho han fet Bellaterra, Castellbisbal, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sentmenat i Terrassa.

Finalment destacar que entre les moltíssimes persones que s’han apuntat també hi figuren casos especials com és el del Sr. Buhigues. Aquest veí de Matadepera va fer tot un espectacle en el moment de fer la inscripció com recull aquest vídeo:

 

Vallès Occidental, 23 d’agost de 2013

logo_valles_occidental

8 comments on “L’ANC al Vallès Occidental mobilitza més de 20.000 persones i 250 autocars per anar a la Via Catalana

  1. Hola, som un grup de 7 persones de Sabadell i ens ha tocat anar-hi al tram numero 12 a Alcanar. Algú sap si surt algun bus desde Sabadell cap a Alcanar?
    Gràcies.

    M'agrada

  2. Retroenllaç: Omplint els darrers trams de la #ViaCatalana | Temps d'incertesa (com tots)

  3. El dia 23 d’agost vaig enviar un correu per participar, jo i 4 persones més, i encara no
    he rebut cap resposta de vostès.

    Els hi agrairé, em donin una resposta si encara podem participar-hi.

    moltes gràcies.

    marina

    M'agrada

    • Us heu d’inscriure’s a via.assemblea.cat o a través dels formularis de les assemblees territorials. Per correu no es fa.
      Quin sistema vau fer servir?
      Amb quina territorial?

      M'agrada

  4. Retroenllaç: Inscripció a la cadena humana de l’11 de Setembre des de l’ANC del Vallès Occidental | Assemblea Nacional Catalana - VALLÈS OCCIDENTAL

Els comentaris estan tancats.