Divendres 11 d’octubre preestrena de la pel·lícula de la Via catalana al Vallès Occidental

L’èxit de la Via Catalana va ser gràcies a la gent que hi va treballar de voluntària i als centenars milers que hi van anar.

Aquest cap de setmana surt a la venda amb els diaris el DVD que recull els moments més emocionants. Però a algunes ciutats de Catalunya aquest divendres 11 d’octubre es farà la preestrena. En concret a la nostra comarca es podrà veure a:

  • Sant Cugat del Vallès 22:15 a La Unió
  • Sant Quirze del Vallès 19:45 i 21:15 a la Patronal
  • Sabadell 20:00 a l’Espai Cultura de la Fundació antiga Caixa Sabadell. Dimecres 16 a la mateixa hora i lloc es farà una segona projecció.
  • Terrassa  20:00 al Centre Cultural

Alguns d’aquests actes posen entrades a la venda o tenen limitat l’aforament. En aquests actes també es farà recollides de firmes de la campanya Signa un vot.

La pel·lícula de la Via Catalana fa un repàs de tots els actes que van tenir lloc en aquesta jornada històrica. El film arrenca a primera hora del matí del dia Onze i destaca la jornada posant èmfasi en la tasca dels voluntaris, el repte d’enllaçar les Terres de l’Ebre, la defensa de la cultura i el moment històric que es va produir a les 17:14 quan tot el país es va unir de nord a sud. La pel·lícula inclou també imatges de l’acte polític descentralitzat i de la reivindicació pacífica, democràtica i festiva del poble de Catalunya a favor de la independència. La participació desinteressada de tots professionals del mitjà cinematogràfic i audiovisual ha fet possible aquest document històric, la realització del qual ha estat encapçalada per Lluís Cabeza.

Els assistents a l’estrena també podran veure “Viatge a la Llibertat”, un vídeo realitzat per Roger VilanovaEva Pomares i Montse Cartañà en format videoclip que fa un repàs als principals esdeveniments de la Via Catalana que van tenir lloc tant els dies previs a la Diada com el mateix Onze de Setembre. A “Viatge a la Llibertat” hi apareixen, per exemple, imatges de les cadenes internacionals, d’actes previs com l’estelada humana d’Igualada, l’estelada encesa amb més de 16.500 espelmes de Tàrrega, la cadena que va envoltar la muralla de Montblanc i la marxa de torxes de Lleida entre d’altres.

El DVD de la pel·lícula de la Via Catalana estarà a la venda a partir del cap de setmana del 12 i 13 d’octubre juntament amb el Diari ARA , El Periódico, El Punt-Avui i La Vanguardia. Al llarg de la setmana vinent farem públic el llistat de cinemes i sales de projeccions.

Perquè vam fer història i el que ens queda!