Torneig d’Any Nou de lluita senegalesa

En Xavi Llebaria, la seva dona Lluïsa Moragas i la seva filla Maria, aprofitant el seu darrer viatge al Senegal, on comparteixen casa amb una família Senegalesa (per ells és la seva segona família), van organitzar per segon cop un torneig de lluita Senegalesa, el dia 1 de gener d’enguany. En aquesta ocasió han tingut la col·laboració de l’ANC. És per aquest motiu que l’han denominat 1r Torneig d’Any Nou Assemblea Nacional Catalana – Yarakh 2013 de lluita senegalesa. L’ANC va participar-hi amb l’aportació simbòlica de material per a una part dels premis en les diferents categories, que van ajudar a difondre el nostre procés en aquelles terres. Tot i que es tracta de material extra per complementar el premi principal, sacs d’arrós. A l’esdeveniment van assistir entre 1.000 i 1.500 persones.
El motiu principal del viatge, és veure la família i amics que tenen allà i com cada vegada que hi van, ho aprofiten per portar material escolar, roba i medicaments per farmacioles de primers auxilis i també qualsevol tipus de medicació, ja que les necessitats són molt grans. La medicació més específica, l’han portat a un petit poble de la regió de la Casamance, on han engegat un projecte per millorar l’accés a la medicació, que allà és prou difícil de aconseguir.
Esperem que aquesta col·laboració de l’Assemblea amb el Senegal continuï, perquè voler un nou país, un país millor, també passa per construir ponts amb altres cultures.
senegal