“Europa frena els tics antidemocràtics del govern espanyol” Enric Casulleras a Sant Quirze.

Més de 70 persones han pogut seguir la xerrada que Enric Casulleras ha fet aquest vespre a Sant Quirze del Vallès sobre Europa i el procés català. El professor de política econòmica de la Universitat de Vic ha exposat quin pot ser el paper d’Europa en el marc d’una Catalunya que lluita per aconseguir ser un nou estat.

Així ha destacat que el “dret de petició que defensa l’Assemblea a través de la campanya “Signa un vot” pot ser que sigui avaluat per aquest parlament que ara votarem”. També ha remarcat que “Sortir de la Unió Europea no ens ha de fer cap por. crec, però, que això no passarà
A través de les preguntes que li formulaven el conductor de l’acte, el periodista Robert Sendra, i els assistents a l’acte, Enric Casulleras ha concretat que “a Europa hi ha diferents tipus de vinculació. Els tractats de Noruega, Suècia o Dinamarca poden representar 3 formes ben diferents tot i ser veïns. El que resulta bàsic és mantenir l’espai de lliure circulació de mercaderies”.
Pel que fa a la influència que pot exercir Europa a favor de la independència de Catalunya ha volgut subratllar que “el marc europeu exerceix una pressió que frena els tics antidemocràtics del govern espanyol: les il·legalitzacions d’organitzacions, les actuacions judicials contra el moviment independentista o les amenaces militars no arriben tant lluny dins d’Europa”.
Les preguntes sobre les eleccions europees han estat freqüents en el torn de preguntes dels assistents.
foto 3