Últim mural d’interpel·lació internacional a Vilanova i la Geltrú

Aquest diumenge 7 de setembre, des de Vilanova i la Geltrú, l’Assemblea Nacional Catalana, a través de les delegacions de la regió 3, ha desplegat el desè i darrer dels murals d’aquest estiu dirigits a personalitats destacades del panorama internacional.

Sota el missatge “Mr Prime Minister, Catalans vote freedom #9N2014”,  prop d’un miler de persones s’han adreçat al primer ministre del Canadà, Stephen Harper, per fer-lo coneixedor del procés que està vivint Catalunya els darrers temps.

Situats a la platja de  Ribes Roges,  i sota un sol de justicia, s’ha fet sentir la voluntat de votar el proper 9 de novembre, defensant el dret intrínsec de tots els pobles a poder decidir el seu futur.
 
Simultàniament al mural, s’ha construit un V humana a la sorra i una altra a la platja del Far amb barques.
Tot seguit s’han escoltat els parlaments del Francesc Marc Álvaro, periodista i membre d’Òmnium Cultural, de Jaume Marfany, vicepresident de l’ANC i de Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i membre de l’AMI. L’acte ha estat conduït pel periodista Jordi Eroles.

Mitjans comunicatius del Pais Basc (ETB) i la cadena Franco-Alemana Association Relative à la Télévision Européenne (ARTE), s’han interessat per l’acte.
 
Un dinar popular de germanor al Parc de Ribes Roges i  un concert d’havaneres a càrrec del grup de Calafell Veles i Vents han completat l’acte, que ha finalitzat amb el cant dels Segadors.
 
L’Onze de Setembre, el mural es traslladarà a la gran V de Barcelona entre els trams 1 i 10 de la Diagonal, juntament amb els altres 9 que s’han realitzat durant tot l’estiu.