L’ANC inicia la campanya d’autoinculpacions arran de la querella pel 9N

Arran de l’admissió a tràmit per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de la querella que va presentar el fiscal general de l’Estat contra el president del Govern, Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha iniciat una campanya d’autoinculpacions en defensa del 9N. L’objectiu, a més de mostrar la solidaritat amb els representants polítics querellats per permetre que la ciutadania de Catalunya pogués expressar lliurement la seva opinió a les urnes, és el de manifestar la manca de garanties democràtiques de l’Estat espanyol.

D’aquesta manera, l’ANC fa una crida a tots els demòcrates a omplir el document penjat a la web autoinculpacions9n.assemblea.cat per entregar-lo al Jutjat de guàrdia més proper i, en el cas de Barcelona, a la seu del TSJC. Al document, els signants admeten haver participat a la consulta del 9N sense haver estat obligats per cap institució o persona; i denuncien “la manca de garanties democràtiques de l’Estat espanyol, on la divisió de poders és inexistent”.

L’ANC pretén, a més, que les persones que es vulguin autoinculpar se sumin a les convocatòries que faran les assemblees territorials, per tal que es visualitzi el suport al 9N.

Crida a autoinculpar-se al TSJC
Per marcar l’inici de la campanya, l’ANC fa una crida a començar les autoinculpacions el proper dimarts 23 de desembre a les 12:00 hores a la seu del TSJC a Barcelona (Passeig Lluís Companys, S/N).

Més informació

#autoinculpacions9n

logo_assemblea_negre