“Amb independència, les dones decidim”, acte de l’ANC el divendres 6 a l’Hospitalet

De cara al 8 de març, Dia de les Dones, l’ANC participa en l’organització d’un acte per al proper divendres 6 de març i, des de diversos col·lectius, s’ha redactat una declaració que us fem a mans per tal que li doneu la màxima difusió als actes que s’organitzin al vostre territori durant aquests dies. L’acte ‘Amb independència, les dones decidim’ es durà a terme el proper divendres 6 de març, a les 19h, al Centre Catòlic de L’Hospitalet de Llobregat, Rambla Just Oliveras, 34, de l’Hospitalet de Llobregat.

Hi intervindran: ODETTE VIÑAS, de Feministes per la Independència; l’activista veïnal, feminista i expresidenta de la FAVB, EVA FERNÀNDEZ; GILLIAN MARTIN, líder de Dones per la Independència d’Aberdeen (Escòcia); i la presidenta de la l’Assemblea Nacional Catalana, CARME FORCADELL. Cadascuna exposarà, des del seu àmbit, l’oportunitat històrica que suposa la creació d’un país nou per aconseguir una societat més justa i lliure. Un país lliure on assentar les bases de la igualtat de gènere. A més a més, a l’acte “Amb independència, les dones decidim” es presentarà una declaració amb les reivindicacions per assolir un nou país lliure de de desigualtats per raó de gènere.

Amb independència, les dones decidim

La creació d’un nou estat representa una oportunitat històrica per reformar i transformar les institucions econòmiques i polítiques actuals, així com les cultures i valors patriarcals que les sustenten.

La constitució d’un país nou és, doncs, el moment en què es poden assentar les bases de la igualtat de gènere. És una oportunitat única. És per això que aquesta etapa de canvis ens encoratja a seguir protegint i ampliant els drets de les dones.

Com deia la nostra poeta Maria Mercè Marçal, “ens obre una finestra en aquest cel tancat”. Una finestra d’oportunitats i d’il·lusions per construir un país millor. Un país lliure, independent, laic i feminista. Només així aconseguirem una societat més lliure i justa.

A dia d’avui els versos de Maria Mercè Marçal “tres voltes rebel” tenen més vigència que mai. En la construcció d’aquest nou país, volem ser-hi. I ser-hi implica que les nostres propostes formin part dels debats, ser visibles i que s’escolti la nostra veu.

Aquest 8 de març de 2015 les dones independentistes reivindiquem:

  • Un mercat laboral que no condemni les dones amb salaris desiguals, i on la paritat i la conciliació entre treball i família siguin fets i no només bones intencions.
  • El reconeixement del treball reproductiu, conegut com a tasques de la llar.
  • Poder viure en plena llibertat i sense por a ser víctimes de violència sobre els nostres cossos i les nostres vides; ja sigui a les nostres llars, als carrers de les nostres ciutats, a l’àmbit laboral o escolar.
  • Frenar la violència resultant de l’estigma social i institucional vers les dones que exerceixen la prostitució.
  • Una educació afectiva i sexual, sincera i honesta, que ensenyi a les joves noves maneres d’estimar-se, lluny de relacions regides per estereotips de gènere.
  • Posar fi a l’heteronormativitat, a la lesbofòbia i als cànons de bellesa imperants, que avui en dia encara es fan explícites en discriminacions permanents.
  • Blindar i defensar els drets sexuals i reproductius de les dones.

Si volem un país lliure calen dones lliures i empoderades. El teixit social de la pròpia assemblea i de molts moviments socials arreu del nostre país està configurat per dones valentes que anehlen la llibertat en tots els sentits.

Avui signant aquest manifest les dones independentistes fem pas ferm i recalquem que en la construcció d’aquest nou país nosaltres hi serem!

Barcelona 6 de març de 2015