Carta oberta de Toni Morral, exalcalde de Cerdanyola per ICV, al candidat Raül Romeva

Toni Morral ha fet pública aquesta carta dirigida a Raül Romeva.

 Benvolgut Raül,

Puc entendre que no hagi agradat a les files d’ICV la decisió que has pres d’acceptar encapçalar la candidatura que incorpora persones de partits, independents i el suport d’entitats de la societat civil abordant l’objectiu més ambiciós que aquest país s’ha plantejat mai en l’era moderna de guanyar la llibertat per la via democràtica.

Però em sento dolgut per les declaracions dels teus ex-companys de partit, que encara són els meus. És això el que em genera la necessitat d’expressar-te, públicament, la meva opinió i el meu suport, a la decisió que tant valentament has pres, d’acceptar encapçalar la candidatura de la unitat per la llibertat.

Conec prou bé el teu tarannà, capacitat política i principis ideològics per a saber que la teva participació en aquesta candidatura, on també hi ha el president, a tu no et representa cap renúncia. Al contrari, el teu capital personal i ideològic reforça el caràcter plural i transversal d’aquesta candidatura que vol representar a una majoria social on ens trobem molts que sabem que a Catalunya l’anhel de justícia social va acompanyat de la llibertat nacional i que aquests són dos camps que no volem confrontar, perquè s’hi troba l’ànima del país.

La teva destacada presència li dóna un marcat accent que molts hem vist com a positiu. Però, a més, tant la Carme Forcadell, com la Muriel Casals, com de segur altres incorporacions, posaran en relleu que aquesta candidatura té una forta vocació social. És una candidatura de múltiples sensibilitats ideològiques de persones que compartim la il·lusió de ser un país lliure i volem iniciar un procés constituent des de l’exercici de la sobirania.

Has estat exquisit en les formes. Ja fa temps que vas deixar el partit després de moltes incomprensions. Ningú no pot fer-te cap retret des d’aquesta perspectiva. Jo crec que has fet un gest valent, coherent i generós. 

Em preocupa que una part de l’esquerra nacional d’aquest país encapçalada per ICV i Podem aprofiti aquest fet per generar confrontació oberta amb aquesta candidatura, empenyent-la cap a un imaginari col·lectiu etiquetant-la de candidatura de les retallades.

Ells saben que no és veritat. Per què ho fan, doncs, quan podrien generar ponts de complicitat com fa la CUP amb els seus propis matisos? Però no, trien la confrontació, i es presten així a servir els interessos de l’estat per intentar dividir les diferents sensibilitats del sobiranisme allunyant-se de l’òrbita de les candidatures ‘Ara és l’hora’. 

Al mateix temps, creen una incomoditat insuportable amb els independentistes d’ICV que som al costat dels qui aposten per fer front al repte més ambiciós del catalanisme del segle XXI.

Ànims!

Una abraçada,

Toni Morral

  

One comment on “Carta oberta de Toni Morral, exalcalde de Cerdanyola per ICV, al candidat Raül Romeva

  1. Bravo pels indendentistes d’ICV i pels del PSC i d’altres forces d’esquerra. Sisplau, necessitem més missatges de militants que ajudin a fer entendre als dirigents d’aquests partits que hi ha vida més enllà d’intentar batre al president Mas o de fer seguidisme dels partits espanyols (que són incapaços de donar-nos ni un sol motiu pel que valgui la pena intentar entendre’s amb Espanya) i que s’està escrivint una pàgina de la Història de Catalunya, de les més determinants, i que ells i elles hi seran, però de moment hi estan tenint un paper ben galdós.
    Animeu-vos, la vostra actitud serà determinant.

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.