Terrassa s’adhereix a l’Associació de Municipis per la Independència

Informació de La Torre del Palau

El ple de Terrassa aprova la adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència, amb l’abstenció de l’alcalde socialista, Jordi Ballart, i el regidor Alfredo Vega, també del PSC. És la ciutat més gran que se suma a l’AMI. Fins ara, era Reus. La cocapital del Vallès Occidental entra a l’associació amb els vots a favor de Convergència, ERC, CUP i 7 regidors dels 9 del PSC. Terrassa en Comú ha apostat per l’abstenció i Ciutadans i PP pel no.

Un dels punts més controvertits de la votació ha estat el suport dels socialistes als independentistes. El portaveu del grup municipal del PSC, Amadeu Aguado, ha defensat la posició del seu partit com a “facilitadora d’allò que molts ciutadans de Terrassa volen pel seu país” i ha admès que “darrera dels 8 regidors independentistes hi ha milers de terrassencs independentistes”. “No estem dient que Terrassa sigui independentista, estem facilitant que els ciutadans egarencs facin activisme per la seva opció”, ha insistit.

El portaveu d’ERC, Isaac Albert, ha defensat que en el Ple d’avui no s’estava votant simplement l’entrada a una associació, sinó que Terrassa passa a ser “un dels principals actors del país a favor d’una ruptura democràtica amb l’Estat”. “Terrassa és la quarta ciutat de Catalunya i es posa al servei del que decideixi el poble català”, ha afegit.

Marc Grau, portaveu de Terrassa en Comú, ha ofert el seu suport a la proposta d’adhesió perquè “està en joc que l’Ajuntament sigui protagonista en la construcció de la repúbica catalana”. Tanmateix, també suggerit que “aquest tipus de decisions s’han de prendre amb una consulta ciutadana”.

Per la seva banda, Miquel Sàmper, portaveu del grup municipal de Convergència, ha criticat els discursos contra la independència que intenten “instal·lar la por en les persones” i que cada dia “hi ha més gent d’origen no catalanista que avui és independentista a causa del menyspreu rebut de l’Estat”.

Finalment, la regidora de la CUP, Maria Sirvent, ha recordat que l’AMI sorgeix arran de la sentència del Tribunal en contra de l’Estatut l’any 2010 i des d’aleshores fins a 712 municipis s’hi han sumat. “Terrassa ara n’és una més”, ha declarat. Sirvent també ha retret l’actitud dels partits contraris a la independència. “Són vostès els qui fomenten l’odi dient als egarencs que han d’escollir entre bons i dolents”, ha afirmat, dirigint-se a PP i C’s.

L’aprovació de l’adhesió de Terrassa a l’AMI s’ha produït en un Ple amb un públic nombrós que ha ovacionat el resultat final de les votacions.

One comment on “Terrassa s’adhereix a l’Associació de Municipis per la Independència

Els comentaris estan tancats.