Drets, Òmnium i ANC, a favor de la llibertat d’informació i d’expressió

L’associació de juristes Drets, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han denunciat aquest matí la manca de pluralitat informativa en els mitjans de comunicació estatals. L’informe Observatori27S, com les paraules ahir del Síndic de Greuges de Catalunya, constata que, en les tertúlies d’aquests mitjans, la representació de les opcions no independentistes suposa el 96% mentre que en els mitjans catalans és del 48%.
Les entitats també han denunciat la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de considerar la Via Lliure a la República Catalana com a acte partidista i, així, obligar la televisió pública catalana a compensar en hores d’emissió els partits no independentistes. ‘Vivim en un estat d’excepcionalitat informativa i democràtica‘, ha sentenciat Jordi Sánchez, president de l’ANC. «La mobilització de la Meridiana va ser organtizada per les entitats civils i, per tant, no va ser un acte de campanya electoral», ha afegit.
En aquest sentit, les entitats han fet dues crides: per una banda, han instat els partits polítics a renunciar als espais electorals apel·lant la democràcia i la llibertat d’expressió. De l’altra, «als ciutadans a fer de pont per fer arribar el missatge de les formacions independentistes a la ciutadania» sense necessitat d’intermediaris.

One comment on “Drets, Òmnium i ANC, a favor de la llibertat d’informació i d’expressió

Els comentaris estan tancats.