L’ANC recorda que els clubs catalans tindran un ampli ventall d’opcions en una República Catalana

En els darrers dies, el president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas, i el president del Consejo Superior de Deportes (CSD), Miguel Cardenal, han assegurat que quan Catalunya sigui independent, el Barça, l’Espanyol, i la resta d’equips catalans no podran jugar la lliga espanyola.
Davant d’aquestes afirmacions, la Sectorial d’Esportistes de l’Assemblea vol fer les següents consideracions:

  • Cal recordar que el FC Barcelona ha deixat clara la seva voluntat de seguir jugant a la lliga espanyola. La resta d’equips i clubs catalans no s’han pronunciat però res fa pensar que la seva voluntat sigui una altra.
  • Sempre que hi hagi un acord entre Catalunya i Espanya es podria adaptar la Ley del Deporte per a incloure Barça, Espanyol i la resta de clubs catalans, un fet que com explica el mateix Tebas, ja es va produir anys enrere per permetre la participació de clubs d’Andorra en les competicions espanyoles i que es podria repetir per obrir les portes als clubs catalans.
  • Un acord interessa a ambdues parts ja que, sense la presència dels clubs catalans, l’esport i les competicions espanyoles perdrien nivell i competitivitat; tant la Lliga com la resta de competicions es devaluarien en l’àmbit esportiu i econòmic.
  • Si, malgrat tot, l’acord no és possible, no cal dir que els clubs catalans podrien decidir organitzar una lliga pròpia o participar en altres lligues europees de primer nivell com, de fet, ja passa en casos com el Mònaco a França, el Cardiff a la Premier League o els Toronto Raptors a la NBA.

Captura de pantalla 2015-05-27 a les 23.37.23

One comment on “L’ANC recorda que els clubs catalans tindran un ampli ventall d’opcions en una República Catalana

  1. Bona nit Asamblea… Jo crec que une bone resposte es que de moment no renunciem a la nacionalitat espanyola y por lo tant el Barça continue sent espanyol de moment, perque si posen problemes no ens fem carrec de una part de la deuda de epaña. Saluacions.

    Date: Tue, 22 Sep 2015 19:45:10 +0000 To: meng1910@hotmail.com

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.