Crida d’Òmnium a la democràcia

  1. La junta directiva nacional i les 40 juntes territorials d’Òmnium Cultural, en representació de més de 70.000 socis, reafirmem avui el nostre compromís de garantir que en els propers mesos s’acompleixi la voluntat democràtica de la majoria política i social catalana de poder votar. Malgrat que l’Estat espanyol ha engegat una croada contra tothom qui treballa per fer possible el referèndum, ja sigui representants polítics, entitats, funcionaris o empreses privades, avui Òmnium diem que no ens frenaran multes polítiques, ni amenaces, ni inhabilitacions.
  2. Com a entitat cívica i cultural reiterem el nostre suport i lleialtat als representants, institucions i treballadors públics que treballen per fer possible el referèndum vinculant del dia 1 d’octubre. Tots els qui passen els interessos col·lectius per davant dels personals, tots els qui se la juguen decididament per defensar la democràcia, tenen i tindran el nostre suport i el de les entitats que ens acompanyen en aquest camí.
  3. Alhora, amb la mateixa contundència, manifestem que serem exigents amb el govern, que ha de garantir l’exercici del dret a l’autodeterminació i, si el dia 1 d’octubre guanya el ‘sí’ a la independència, haurà de proclamar la República catalana i fer-la efectiva. No acceptarem ni ens farem còmplices de dilacions ni rebaixes al mandat democràtic. En aquest moment decisiu, no hi ha dubtes que valguin, som al cap del camí i ha arribat el moment de la veritat.
  4. Ara és l’hora de comprometre’ns sense matisos: entitats, institucions i partits polítics. Estem convençuts que cap alcalde ni alcaldessa defugirà el compromís democràtic amb les urnes, i que actuarà en consciència i sentit històric al marge de consignes de partit o d’amenaces de l’Estat. En aquest sentit demanem fermesa als representants municipals i els expressem tot el nostre suport.
  5. Per últim, els representants d’Òmnium Cultural avui ens comprometem, per responsabilitat i sentit d’Estat, a treballar incansablement per defensar la democràcia, assumint les conseqüències col·lectives o individuals que això pugui comportar, i apel·lem a tots els demòcrates d’aquí i d’arreu del món a acompanyar-nos en aquesta lluita per la democràcia.

Serenor, coratge i esperança. Ara tot depèn de nosaltres.

agojuny.jpg

One comment on “Crida d’Òmnium a la democràcia

Els comentaris estan tancats.