Manifest “21-D: el jovent votem República”

El passat 1 de setembre vam constituir públicament la Taula Jove pel Sí, un espai de coordinació entre entitats i organitzacions juvenils independentistes, amb l’objectiu d’estar en contacte i fer extensiva a tot el jovent la crida a la mobilització. Aleshores, defensàvem el Sí a la independència de Catalunya en forma de república com a resposta al Referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

Ara, declarada la independència al Parlament de Catalunya el passat 27 d’octubre, defensem la República Catalana com a subjecte polític a revalidar en les eleccions del proper 21 de desembre. És per això que decidim constituir-nos de nou com a “Taula Jove per la República” i, d’aquesta manera, fer explícit el compromís i determinació del jovent independentista amb la consolidació de la República.

El jovent volem posar en valor la nostra presència als carrers, les mobilitzacions i els debats polítics dels últims mesos, on també ens hem fet portadors dels principis democràtics, republicans i de no-violència que constitueixen el moviment català d’emancipació col·lectiva. El jovent hem sabut estar a l’alçada de la situació en tot moment, conscients del repte històric que afrontem i la responsabilitat que tenim envers el nostre futur; de fet, hem estat els principals agents de mobilització i de defensa del Referèndum i ara ho serem també de la República.

Nosaltres, que no hem viscut els anys de dictadura, sinó que hem crescut educats en valors de pluralitat i llibertat, hem vist com el dèficit de memòria històrica a Espanya està motivat per quelcom més aviat present i no pas del passat. El jovent hem vist com el nostre anhel de llibertat ha fet destapat la cara més repressiva i cínica de l’Estat: l’acarnissament de l’electorat l’1 d’octubre, l’empresonament d’adversaris polítics, la persecució judicial de dirigents polítics i de ciutadans, el tancament de pàgines web i la censura a la xarxa (on en gran part avui està en joc la llibertat d’expressió), la presència de les forces d’ocupació als nostres carres i institucions, les acusacions d’adoctrinament als mitjans i les escoles…; i així tota la campanya de la por fins a l’aplicació de l’article 155, que mostren només alguns dels braços executors del poder d’un estat demofòbic i autoritari de soca-rel.

Així doncs, en conseqüència amb tot això esmentat, avui, 15 de desembre, el jovent independentista organitzat:

  • condemnem un cop més la violència de l’Estat i recordem els més de 1000 ferits
  • rebutgem l’aplicació de l’article 155, per injustificat, il·legítim i inconstitucional
  • considerem il·legítimes les eleccions i totes les mesures que se’n deriven
  • exigim l’alliberament dels presos i presses polítics, així com el retorn dels exiliats
  • reivindiquem la retirada dels cossos policials espanyols com agents intimidadors
  • entenem les eleccions del 21D com una ratificació dels resultats de l’1O
  • instem als partits sobiranistes a treballar per eixamplar la base social favorable a la República i així avançar amb peu ferm cap a la seva posada en marxa
  • reivindiquem el desplegament d’un Procés Constituent de participació ciutadana
  • apel·lem a la comunitat internacional perquè defensi els drets que abandera
  • ens solidaritzem amb la lluita d’altres nacions oprimides d’arreu el món
  • i ens reafirmem en la defensa dels principis esmentats en el nostre primer manifest, com la cura de la llengua, l’avenç del feminisme, la lluita ecologista, l’equitat laboral, la justícia social i la democràcia.

Atenent a aquestes reivindicacions, les 12 entitats membres de la Taula Jove fem una crida a tot el jovent a sumar vots a la República, ja que per assolir aquests objectius i enderrocar el règim del 78 cal que de les eleccions del 21D en resulti una victòria clara i contundent de les tres candidatures explícitament republicanes.

Els Joves votem República!

Visca la República Catalana!

Taula Jove per la República
15 de desembre de 2017, Catalunya

1 comments on “Manifest “21-D: el jovent votem República”

Els comentaris estan tancats.