Elisenda Paluzie inicia avui una visita institucional a Còrsega per teixir aliances i internacionalitzar el conflicte català

Elisenda Paluzie, Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, participa aquesta setmana en una visita institucional a Còrsega. Avui, a les 19h, serà entrevistada en directe al telenotícies de France 3, un dels canals televisius de més audiència; es podrà seguir en directe a través d’aquest enllaç. No serà, però, l’única entrevista que concedirà. També participarà en diversos programes de ràdio i també concedirà entrevistes en mitjans de comunicació escrits i digitals.

Pel que fa a l’agenda institucional, Paluzie es reunirà demà al matí amb l’alcalde de Bastia, Pierre Savelli, i posteriorment amb els Presidents del Consell Executiu de Còrsega, Gilles Simeoni, i de l’Assemblea de Còrsega, Jean-Guy Talamoni.

Paluzie també participarà a la presentació oficial del Comitè de Solidaritat amb Catalunya, una entitat que vol transmetre la seva solidaritat amb el poble català, que apel·la a les conviccions democràtiques per resoldre el conflicte català i advoca per un referèndum d’autodeterminació.

El comitè ha estat impulsat per François Alfonsi, exdiputat europeu i actual president de l’ALE (European Free Alliance); André Paccou, responsable de la Lliga dels Drets Humans de l’Home a Còrsega; Minicale, artista compromès i cantant en llengua corsa; François Tortos, periodista de France 3; i Marie-Pascale Castelli, professora a la Universitat de Còrsega i autora d’un documental sobre l’ANC.

L’objectiu de la trobada serà, sobretot, internacionalitzar el conflicte, dur a terme accions comunes entre els dos pobles i teixir aliances futures.

0cDC-2gx_400x400.jpeg

Gilles Simeoni, president del Consell Executiu de Còrsega