27 juny, Bellaterra. Camí del 27-S, estelades i havaneres

El lema “Renova la Il·lusió, Renova l’Estelada”, fou l’eix vertebrador de l’acte reivindicatiu i festiu a la vegada que s’ha celebrat el vespre 27 de juny a Bellaterra organitzat per l’ANC de Bellaterra. Un acte més dels programats en el compte enrere per a les eleccions plebiscitàries del 27-S. Veïns i veïnes de la població han aprofitat per substituir l’estelada vella, esparracada i trencada per una de nova. “Porteu l’estelada vella i us en donarem una altra de nova”, havia anunciat l’Assemblea de Bellaterra. I així es va fer.

El canvi de xifra del marcador substituint el 4 pel 3 com a indicador dels mesos que falten per al 27-S fou un dels moments més efusius i entusiastes del capvespre, espai que fou aprofitat per manifestar la transversalitat de l’Assemblea, la versalitat d’actes que Bellaterra per la Independència organitza des de jornades de Recapte d’Aliments fins a implicar-se activament en les diades de l’11 de setembre així com en l’organització d’activitats culturals a la població.

La presència del grup d’havaneres local, Els Pirates de Bellaterra, va fer més amena la nit amb un repertori de cançons tradicionals del món de l’havanera cantades en castellà i en català. A destacar l’estrena de Boig per tu, emblemàtica cançó de Sau que arranjada al ritme d’havanera es va interpretar en públic per primera vegada.

Un altre moment brillant fou la presentació de la cantant Oyuna Baturova, noia de Buriàtia (república asiàtica de la Federació Russa) que va deixar bocabadats tothom amb una excel·lent interpretació de País petit, cançó mítica de Lluís Llach de l’any 1980. Oyuna, un exemple d’integració voluntària i decidida a la cultura de la nació catalana que l’ha acollit.

La cloenda de l’acte fou emotiu: Pirates, Oyuna i públic dempeus cantant els Segadors.

Finalment, agraïments a l’EMD de Bellaterra per facilitar l’organització de l’acte; als Pirates de Bellaterra i a Oyuna Baturova per la seva desinteressada participació; i al públic assistent pel seu incondicional suport.

I fins al 27 de juliol!

ANC VallèsOcc. A 3 mesos 27-S

ANC Vallès Occ2. A 3 me3sos 27-S