Amb independència – sèrie d’entrevistes en vídeo

És desitjable la independència de Catalunya? I és possible?

Aquest és un debat que els darrers anys s’ha estès com una taca d’oli al conjunt de la societat catalana i seria poc responsable no participar-hi, perquè és un tema que preocupa a una part significativa del país.

Des de la independència de criteri volem preguntar als experts en una àmplia gamma de temàtiques què n’opinen. Volem dibuixar com pot ser una Catalunya independent, per tenir clar en què hi podria guanyar el país, però també en què hi podria perdre. I volem començar a imaginar com pot ser un procés de transició entre la situació actual i el reconeixement de ple dret per la comunitat internacional del nou estat. El tema és massa seriós per discutir-lo només superficialment. Cal analitzar, discutir, aprofundir, buscar consensos. Cal tenir molt clar si realment cal fer aquest pas. Perquè si s’ha de fer, cal fer-ho ben fet i amb el suport majoritari de la societat catalana.

El projecte Amb independència pretén doncs analitzar la viabilitat de la independència de Catalunya i discutir sobre els avantatges i inconvenients d’aquesta possibilitat.