Argentina, Holanda, Alemanya i Equador ja fan Via

Molts dels catalans residents a l’estranger es desplaçaran l’11 de setembre per a ser a la ‘Via Lliure’ que s’obrirà a la Meridiana. De fet, els catalans de l’exterior tenen un tram específic al qual se’ls ha cridat, el 53. Abans de la Diada però, molts d’ells volen donar suport a l’onada de colors que desembocarà al Parlament amb una trobada als seus països d’acollida on es faran rèpliques en forma de punters humans tal com s’està fent aquest estiu al llarg del territori, en el marc de la Campanya d’Estiu.

A hores d’ara hi ha més d’una quarantena d’actes internacionals confirmats, que es concentren principalment en dues dates: aquest diumenge 23 d’agost i el pròxim dia 30 del mateix mes. Els països i ciutats que acolliran les seves particulars ‘Vies Lliures’ aquest diumenge són Alemanya (Berlín), Equador (Quito), Argentina (Buenos Aires) i Països Baixos (Amsterdam).

La coordinadora internacional de l’ANC, Liz Castro, va recordar dimarts en roda de premsa la importància del suport dels catalans de l’estranger ja que, tant als seus respectius països de residència com a la Meridiana, és necessari “omplir els carrers amb determinació i un somriure”, ja que aquesta “és la millor manera d’explicar la nostra lluita al món”. En aquest sentit, l’Assemblea manté la crida a incrementar el ritme d’inscripcions i fer de la ‘Via Lliure’, “la mobilització més decisiva dels últims anys“, en paraules de Josep Sabaté, coordinador de mobilització de l’ANC:

Els primers a fer-ho, ja fa unes setmanes van ser els catalans de Polònia i els últims han estat els del Quebec que es van trobar aquest mateix dimarts 18 d’agost. Per a més informació sobre les Vies internacionals i les accions de les Assemblees a l’exterior, us podeu dirigir al següent enllaç: http://catalanassembly.org/.

D’altra banda recordem que a la pàgina web Vot Exterior http://votexterior.assemblea.cat/ s’expliquen els passos i procediments a seguir per a poder fer efectiu el dret a vot tot i residir a l’estranger.