Comunicat en relació a la nota del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, com a entitats organitzadores de les concentracions en suport a les institucions catalanes arran de les imputacions pel 9N, manifestem que: 

  • El comunicat del TSJC és inacceptable, tant per l’intent de coaccionar el lliure dret a manifestació de la ciutadania com per les afirmacions inexactes sobre els objectius i els convocants de les concentracions.
  • La convocatòria de les mobilitzacions del dimarts 13 d’octubre, així com la de dijous 15, l’han dut a terme l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència. En cap cas, tal com s’afirma al comunicat del TSJC, han estat instigades o liderades pel Govern de la Generalitat de Catalunya.
  • L’objectiu de les concentracions és el de fer-nos corresponsables de la celebració de la consulta del 9N i mostrar el suport a les persones imputades per haver complert amb el mandat democràtic sorgit de les urnes. 
  • Denunciem la judicialització a la qual s’ha vist sotmès el procés polític que es viu a Catalunya des del primer moment. A diferència de casos com l’escocès, en què la resposta a un conflicte polític ha estat política, l’Estat espanyol ha respost únicament amb amenaces i tribunals a qualsevol intent de consultar als catalans i catalanes sobre el futur polític del país. Una actitud que referma la necessitat d’avançar cap a la República Catalana complint amb el mandat sorgit a les urnes el 27S.
  • El comunicat pretén desviar l’atenció sobre l’arrel del problema: la manca de qualitat democràtica de l’Estat espanyol i el fet que tres representants polítics estiguin imputats per dur a terme una consulta democràtica.
  • El dret a manifestació és irrenunciable i imprescindible per al bon funcionament de qualsevol societat democràtica. Un dret que a les concentracions del passat dimarts es va exercir, com sempre, de manera cívica i pacífica.
  • Les entitats convocants valorem molt positivament la gran resposta a les mobilitzacions celebrades aquest dimarts i fem una crida a omplir de nou els carrers amb la concentració d’aquest dijous 15 d’octubre davant del TSJC.

ANC, ÒC, AMI i ACM, 14 d’octubre del 2015

  

One comment on “Comunicat en relació a la nota del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

Els comentaris estan tancats.