Cicle “Recuperem la nostra història” a Bellaterra. 6 de juny: Què va ser el Principat de Catalunya fins 1714?

A Bellaterra hem decidit engegar un cicle de 7 xerrades – fòrum sobre la història de Catalunya emmarcades dins el títol general Conèixer la nostra història per recuperar ara la nostra llibertat.
Seran 7 dilluns dels mesos de juny i juliol en que investigadors vinculats a entitats com ICH, CCH, CEC, Histocat, Vaca Cega, ARHLC,… ens oferiran xerrades – fòrum sobre recerques de la nostra història que difereixen notablement de la historiografia oficial, la que ha estat escrita pels vencedors. La mateixa que insisteix en que no tenim Història pròpia i en que el Principat i la Nació Catalana mai han existit.
Amb aquestes xerrades pretenem donar veu a investigadors que no tenen el suport institucional ni acadèmic; investigadors que sovint es veuen marginats del camí institucional; gent que en la recerca de la cultura catalana qüestiona, argumenta i posa en dubte “veritats” absolutes considerades irrevocables per l’oficialitat. Aquest és el veritable sentit de la nostra proposta: obrir un debat sobre algunes èpoques de la història de Catalunya perquè tothom hi digui la seva. Perquè, la nació catalana és molt antiga i la seva història també.
Tots els dilluns a 2/4 de 8 del vespre al Centre Cívic, plaça de Maragall, núm. 4. Bellaterra.
Dilluns, 6 de juny: Què va ser el Principat de Catalunya fins 1714?
El Dret català, totalment diferent del castellà. Els catalans eren homes i dones lliures; no súbdits. “Tractes fan lleis”. Immunitas plebis (Immunitat del poble). A Catalunya NO hi havia corrupció social abans de 1714.
Ponent: Lluís Botinas, impulsor de La Gota Catalana.

Fulletó Francesc Garriga Barata A5 BN