L’ANC, Òmnium i AMI demanen fermesa i unitat per complir el mandat democràtic per la independència davant la judicialització del 9N

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència rebutgen la negativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’arxivar la causa oberta per la consulta del 9N. Una decisió que deixa el president Artur Mas i les ex conselleres Joana Ortega i Irene Rigau a un pas d’asseure’s al banc dels acusats.
Les entitats sobiranistes consideren que la decisió del jutge Joan Manel Abril, que novament coincideix amb la finalització d’una campanya electoral, posa de manifest la falta d’independència del sistema judicial espanyol i evidencia que “no hi ha res a fer amb un Estat que envia la democràcia i les urnes al banc dels acusats”. En aquest sentit, les tres entitats demanen la màxima “fermesa i unitat de tots els demòcrates” i exigeixen “donar compliment al mandat democràtic per la independència” com a única via per combatre aquesta nova demostració de la “judicialització de la política”.
L’ANC, Òmnium i AMI expressen el màxim suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau i recorden que les entitats sobiranistes se senten coresponsables de la convocatòria del 9N feta amb criteris democràtics i cívics i resposta massivament pel poble català.

One comment on “L’ANC, Òmnium i AMI demanen fermesa i unitat per complir el mandat democràtic per la independència davant la judicialització del 9N

Els comentaris estan tancats.