L’ANC denuncia l’immobilisme de l’Estat espanyol davant la crisi dels refugiats

Aquest dissabte a la tarda ha tingut lloc davant la catedral de Santa Maria de Girona la presentació de l’exposició “Un Estat insolidari”, un acte reivindicatiu que forma part de la campanya “Activa’t per la República Catalana”, la Campanya d’Estiu que va engegar l’Assemblea Nacional Catalana el passat dia 22 de juliol a la Plaça Major de Vic.
La posada en escena ha sorprès a tots aquells ciutadans que s’han apropat per visitar- la. 

Desenes de sabates grogues i maletes simbolitzaven els milers de persones que s’han vist obligades a fugir dels seus països en conflicte i que arriben a Europa a la recerca d’una nova vida. Oriol Codina i Liz Castro, membres del Secretariat Nacional de l’ANC, en les seves intervencions han denunciat una vegada més l’actitud hostil i negligent que té l’Estat espanyol davant aquesta crisi. 

L’acció ha volgut recordar que més de 500.000 catalans i catalanes van veure’s forçats a exiliar-se durant la Guerra Civil i la dictadura franquista i que per tant també hem estat un poble refugiat. És per aquest motiu que Catalunya es incapaç de girar l’esquena a totes aquestes persones que com ells anys enrere, busquen un lloc on refer la seva vida.
A l’acte d’avui també hi ha participat la Plataforma Girona Acull, una entitat que treballa activament per oferir als prop de 4.500 refugiats que hi ha previst que arribin a Catalunya les millors condicions possibles.
Una vegada més, els catalans i catalanes demostrem que som un poble d’acollida amb ganes d’ajudar als més necessitats. I que, malgrat els entrebancs de l’Estat espanyol, continuarem treballant per fer de Catalunya un país millor.

By nani Posted in A punt