Bellaterra, 8 setembre. Sopar a la fresca per encarar la Diada

A Bellaterra vam fer un sopar com acte d’avançada de l’11-S i tancar els darrers serrells de la important Diada d’enguany. Una vegada més!

L’11S2016 té una especial significació ateses les accions contra alts càrrecs de la Generalitat per haver posat urnes el 9-N en l’exercici del dret de vot i els reiterats menyspreus, prohibicions i amenaces que el govern de l’Estat (sigui en funcions o no) dia rere dia formula contra el procés d’independència en general; i ara centrat en determinats representants independentistes electes del Parlament de Catalunya. La Presidenta Carme Forcadell en el punt de mira de judicialització o inhabilitació.

Les recents afirmacions de la Fiscal General de l’Estat amenaçant de recorre als “tribunals penals” per aturar el procés invaliden canals de diàleg a la vegada que accentuen la via judicial de temes polítics que s’haurien de resoldre per la via política. Una greu interferència dels poders polític i judicial que demostra la parcialitat de la justícia espanyola i la involució general de drets democràtics en l’Espanya actual i futura. Són un pas més en l’esglaó repressiu de l’Estat on les minories no hi tenen cabuda.

En podríem citar moltes més de raons, de signe identitari o no, que afegides a la repressió en l’exercici de la lliure expressió política dels ciutadans i a la penalització de representants escollits directament pel poble català són motius més que suficients per assistir a la manifestació de la Diada d’enguany. I n’hi han moltes altres que mereixen la nostra més absoluta repulsa com a poble per comportar un clar menyspreu a la llengua, institucions, dret civil, al país en general. No oblidem la imposició de mesures legals que ens empobreixen en tots els àmbits: econòmic; drets polítics, socials i culturals; serveis; poder adquisitiu; infraestructures; etc. Un estat que no fa ni ens deixa fer. Un estat que ens colpeja a cops de Tribunal Constitucional.

Per això, la manifestació d’aquesta Diada no és com la d’anys anteriors. Cal que representants i govern percebin el nostre batec com mostra de suport a fi d’encoratjar-los i engrescar-los a seguir i culminar el procés cap a la llibertat. La llibertat del poble català.

Unitat, transversalitat, per encarar sense por la recta final del procés en la defensa de la llibertat, les institucions catalanes i els representants independentistes electes del Parlament.

11S2016. A PUNT per la República Catalana!

ancvocsopar-fresca-copia