L’ANC dóna suport a anul·lar els judicis franquistes

L’ANC felicita la iniciativa de la Comissió de la Dignitat i dóna suport al Parlament de Catalunya perquè aprovi la Proposició de llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, i al Govern perquè pugui portar a terme les actuacions jurídiques i de memòria històrica que pertoqui.
Entenent que aquesta iniciativa legislativa és pionera arreu de l’Estat espanyol i què no hauria de ser única, l’ANC procurarà fer arribar aquesta resolució a totes aquelles entitats ciutadanes de dins i de fora de Catalunya que treballen per denunciar els horrors de la fosca nit del franquisme i en especial aquells grups sobre els quals la persecució va ser pràcticament una massacre.

La lluita contra el franquisme no és ni ha de ser patrimoni exclusiu de l’independentisme i per això entenem que la proposta de certificar la nul·litat i els fets il·lícits judicials del període franquista ens agermana amb tots els pobles que vam sofrir la guerra civil i és un pas endavant en la normalització democràtica de l’Estat espanyol i en la construcció de la necessària memòria històrica pendent, especialment per a aquells col·lectius ferotgement perseguits: catalanistes, comunistes, maçons, jueus, entre els que ho foren per les seves idees, i de molts altres que ho foren per la seva religió, tendència sexual o singularitat física.

Tenim als arxius oficials de l’Estat encara molts documents protegits i podem fer encara amb grans dificultats tècniques la descoberta i estudi de les fosses, i molts judicis per avaluar i cal que es faci justícia sobre els delictes comesos i d’aquells hereus del franquisme que ho estan encobrint i que actuen ara impunement i sobre els directes culpables que van morint al llit un darrere l’altre, autors materials de tantes injustícies de la guerra, la postguerra i la repressió franquista.

La Declaració de suport s’ha aprovat avui, 8 d’octubre al Secretariat Nacional celebrat a Prats de Lluçanès.

One comment on “L’ANC dóna suport a anul·lar els judicis franquistes

  1. D`acord. hi Gràcies.

    ________________________________ De: Assemblea Nacional Catalana – VALLÈS OCCIDENTAL Enviado: sábado, 8 de octubre de 2016 15:50 Para: meng1910@hotmail.com Asunto: [New post] L’ANC dóna suport a anul·lar els judicis franquistes

    nani posted: “L’ANC felicita la iniciativa de la Comissió de la Dignitat i dóna suport al Parlament de Catalunya perquè aprovi la Proposició de llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, i al Govern perquè pugui portar a terme les actuacions jurídiques “

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.