La sectorial de dones davant l’anul·lació per part del TC de la Llei catalana d’igualtat de gènere

 

Les dones no volem estar sotmeses a un Tribunal Constitucional que ens retalla la llibertat i, per això, reclamem la independència com a eina imprescindible per aconseguir un País lliure i digne en el que les dones en formem part en igualtat de condicions des del minut zero.

El TC de l’Estat ha anul·lat alguns articles clau de la Llei 17/2015 d’igualtat efectiva de dones i homes. Concretament, els articles 33, 36 (apartats 1 a 4), 39, 40, 41, 44, 59 i 64 perquè el TC entén que envaeix les competències del Govern Central. Aquesta llei va ser aprovada pel Parlament per unanimitat el juliol de 2015 (només el PP i UDC van votar en contra d’alguns punts referents a l’avortament i C’s el que tenia a veure amb quotes paritat).

La llei 17/2015 aprovada fixa polítiques per a la lluita contra l’assetjament sexual i per raó de sexe a les empreses, obligant a prendre mesures preventives i estableix que s’ha de donar resposta a les denúncies i reclamacions realitzades pel personal assetjat. Així com també, afavorir l’elaboració i desplegament de plans d’igualtat.

En l’àmbit sindical estableix que una persona de la representació sindical ha de vetllar per la igualtat de tracte, i obliga a la representació paritària de tots dos sexes en la negociació col·lectiva i incorpora la perspectiva de gènere en els expedients de regulació d’ocupació. En l’àmbit de salut laboral suspèn que les empreses hagin de tenir en compte la diferent exposició als riscos laborals.

La llei també regula infraccions i sancions per tal de garantir el seu desplegament efectiu.

Altres elements significatius que queden anul·lats són la igualtat de representació en l’administració pública, la coeducació a les escoles i la prohibició de difondre contingut sexista en els mitjans públics i algunes joguines.

NO ACATEM! Dones per la Independència.

Sectorial de Dones de l’ANC

CuKiDO5WIAAu6PV.jpg