El Pacte de Ripollet uneix tots els grups favorables al Dret de Decidir

foto3pr

Aquest passat dijous 6 de juny es va efectuar la presentació del Pacte de Ripollet, signat per les forces politiques amb implantació a Ripollet que recolzen el Dret a Decidir de Catalunya.

En efecte, CIU, COP, ERC, EUA-ICV, SI i Ripollet per la Independència varen ser al Centre Cultural per exposar els motius d’aquest pacte i demanar el recolzament de les entitats que ho creguin oportú. Un cop llegit el texte del Pacte de Ripollet per Joana Raja, hi va haver les intervencions dels diferents partits i de l’entitat RXI.

El representant del COP, Antoni Pijuan va destacar la vessant social d’aquest pacte, aixi com el fet que hagi estat posible a Ripollet, lamentant els atacs a la llengua catalana i que encara sigui necesari defensar un dret universal, com el Dret a Decidir dels pobles.

CIU, mitjançant Julià López,, va destacar la manifestació de l’onze de setembre, amb més d’un milió de persones, que ha accelerat el procés, així com els temps difícils que vindran per assolir la Independència, i la necessitar de guanyar la consulta per evitar haver d’esperar 100 anys més per assolir la plenitud nacional de Catalunya.

ERC, amb Albert Fonollet va agrair a RXI la feina feta per assolir aquest pacte i va destacar la necesitat d,un si rotund a la consulta així com recordant que ERC sempre a estat Independentista.

EUA-IC-Verds amb Valentí Nieto, va afirmar el seu compromis amb el Dret a Decidir, per fer guanyar la voluntat del poble, ja que la costitució, que ara bloqueja el procés, molts no la varem votar, i no es pot negar al poble el seu Dret. Demana fer-ho depressa per no crear incertessa.

SI, amb Miquel Pérez, desprès d’agrair assistència del nombrós públic, va destacar el neixament de SI com a resposta a l’actitud dels governs d,Espanya contra Catalunya i va explicar la necesitat de la independència per acabar amb la sagnia a la que ens te sotmessos l’estat espanyol.

RXI(ANC) Finalment Miquel Estapé, que ja havia presentat l’acte, va destacar el fet de treballar per la independència en un municipi dels dits de “majoria unionista”, així com el grau de consens generat, que a permès la signatura del Pacte. També va destacar l’aprovació de la Moció pel Dret a Decidir al ple municipal, ajudat per l’abstenció del PSC. A continuació va parlar de les difents situacions i obstacles que es poden trobar durant el procès, i que necesitaran imaginació per part de tots per superar-les, com ara el programa SIGNA UN VOT!, de ANC, que es posara en marxa properament i que vol recollir les firmes necesaries per fer la Petició al Parlament de Catalunya d’ executar les mesures necesaries per la Independència. Recordar també, que a aquest pacte si poden adherir totes les entitats de Ripollet que així ho desitgin.

RXI(ANC) es a disposició de totes les netitats que vulguin fer-ho. FInalment, al torn de preguntes, entre d’altres aportacions ,es va fer esment de la necesitat d’un estat socialment avançat un cop assolida la independència. L’acte va acabar amb el cant de l’himne nacional de Catalunya.

foto1pr

2 comments on “El Pacte de Ripollet uneix tots els grups favorables al Dret de Decidir

  1. Retroenllaç: El Pacte de Ripollet uneix tots els grups favorables al Dret de Decidir | ANC Cerdanyola

  2. M’alegro molt, no tan sols pel fet de ser de Ripollet sinò també perque és uns dels pobles amb més inmigració de tota la comarca

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.