L’ANC aposta per una Llei de Consultes de caràcter vinculant i demana celeritat perquè el poble “fa temps que l’espera”

Llei de Consultes amb resultats vinculants i màxima celeritat per poder convocar la consulta al més aviat possible. Aquestes han estat les principals apostes que la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha expressat en la compareixença que ha dut a terme aquest matí a la Comissió d’Afers Institucionals amb relació al Projecte de llei de consultes populars no referendàries.

Forcadell ha recordat la voluntat dels catalans de poder decidir lliurement el seu futur expressada ja amb les consultes sobre la independència que es van celebrar a més de la meitat dels municipis del país. “Per a nosaltres sobirania i democràcia van indefectiblement unides”, ha explicat Forcadell, que ha afegit que és “des d’aquesta perspectiva que ens felicitem pel fet que el nostre Parlament vulgui aprovar una llei que dóna veu al poble”. Tot i això, la presidenta de l’Assemblea ha expressat que aquesta “és una llei que arriba tard, el poble s’ha avançat, fa temps que l’espera”.

En aquest sentit, Forcadell ha dit que per l’ANC “cal redactar aquesta Llei de manera que l’endemà de la seva aprovació ja es pugui convocar la consulta”; i ha considerat “essencial” que “els resultats de la consulta puguin ser vinculants”.

Legalitat

Forcadell ha deixat clar que no és objectiu de l’Assemblea determinar si la proposició de llei “està d’acord o no amb la legalitat vigent” ja que l’ANC entén que “la Democràcia determina la Llei i no la llei la democràcia”. “La legalitat ha d’estar al servei de la democràcia i la sobirania popular. De no ser així, les dones encara no tindríem dret a vot o els joves encara estarien obligats a fer el servei militar” afegia Forcadell al torn de preguntes.

Els prego que s’afanyin, que convoquin la consulta al més aviat possible perquè el poble no els torni a passar al davant. Donin la veu al poble que fa molt de temps que els ho està demanant”, ha conclòs Forcadell en la seva compareixença.

20130723-153528.jpg