Més de 100 cadenes humanes per la independència hauran precedit la Via Catalana

Més d’un centenar de municipis catalans i estrangers hauran estat escenari dels diferents assajos de la Via Catalana cap a la independència que tenen lloc aquest estiu organitzats per les territorials de l’Assemblea Nacional Catalana a tot el país, i també a l’estranger.

Municipis com Ripoll, Deltebre, Cardedeu, Sant Cugat, Montblanc, Badalona, Vic o Saldes (Pedraforca) i fins a una cinquantena més, ja han fet via cap a la independència amb una cadena humana que ha servit tant per reivindicar el desig d’esdevenir un nou estat d’Europa, com assajar la Via Catalana de més de 400km que el proper Onze de Setembre unirà el país de nord a sud.

Són molts els pobles i ciutats que aprofiten les festivitats estiuenques d’aquest mes d’agost per fer cadenes humanes per la independència. Precisament aquest dijous 15 d’agost la Badia de Palamós acollirà un nou assaig de la Via Catalana; i Sant Feliu de Guíxols i Flix ho faran aquest dissabte 17 d’agost a la tarda. El mateix dissabte 17 d’agost al vespre, coincidint amb la Universitat Catalana d’Estiu; l’assemblea territorial de l’ANC a la Catalunya Nord, amb la col·laboració d’entitats conflentines, organitza un assaig de la Via Catalana a Prada de Conflent. Podeu consultar l’agenda completa d’assajos de la Via Catalana anteriors a l’Onze de Setembre clicant aquí

A nivell internacional, les assemblees de l’ANC a l’exterior ja han confirmat més de 64 cadenes humanes a diferents punts dels 5 continents. Roma o Polònia han estat les primeres, però una llarga llista de cadenes internacionals les segueixen. Els propers actes que s’engloben dins de la Via Catalana internacional seran a Rio de Janeiro (18 agost), Houston (19 agost), Montevideo i Buenos Aires (24 agost); i Toronto, São Paulo, Los Angeles , Tokio, Edinburgh, Hamburg i Berlín (25 agost).