Més de 500 veins i veïnes de Cerdanyola del Vallès han participat a la cadena humana a Tordera i Maçanet

CxI vol agraïr-los el seu compromís per fer possible la Via Catalana i els insta ara a Signar un Vot, que ja compta amb 150 suports

Cerdanyola per la Independència (CxI)-At de l’Assemblea Nacional Catalana vol agrair al conjunt de veins i veïnes de Cerdanyola del Vallès el seu compromís i sacrifici per fer possible la Via Catalana. Més de 530 cerdanyolencs i cerdanyolenques van acudir-hi en set autobusos noliejats per CxI, i van fer la Via a dos trams al nord del Maresme, prop de Tordera i Maçanet de la Selva. A més, una quantitat indeterminada de cerdanyolencs es van desplaçar pel seu compte a altres trams de la cadena humana i, finalment, molts altres es van apuntar al Tram Zero de la Via davant la impossibilitat d’atansar-s’hi físicament. Considerem que tots ells van ajudar a completar la Via i a fer història. Per això, CxI vol agrair-los el seu esforç, dedicació i perseverança.

Creiem que, una vegada més, la participació activa d’una part molt important del veïnat de Cerdanyola del Vallès, a més de bona part dels seus partits i associacions civils, demostra el ferm compromís de la vila amb el dret a decidir i l’Estat Propi independent com a última meta del procés.

Al mateix temps, CxI convida a tots els i les residents del poble, sigui quin sigui el seu origen, filiació política i llengua a continuar treballant per assolir un Estat Propi modern, socialment més just i profundament democràtic. Per tal de fer-ho, CxI fa una crida als i les veïnes del poble a sumar-se a totes les activitats, campanyes i iniciatives a encaminar i enfortir el procés cap a l’exercici del dret a l’autodeterminació.

La primera i més urgent d’aquestes eines és la campanya Signa un Vot, que a la vila ja han signat unes 150 persones. Aquesta iniciativa s’adreça al Parlament de Catalunya per a demanar una consulta per determinar el futur del poble català no més enllà de l’11 de Setembre de 2014. Si això no fos possible perquè l’Estat Espanyol no permet, impedeix o dilata la celebració de la consulta democràtica, cada vot signat comptarà com a petició per a una declaració unilateral d’independència. Aquesta declaració està amparada legalment pel Tribunal Internacional de Justícia de l’Haia (opinió consultiva de 26 de juliol de 2010), no vulnera cap norma del dret internacional i, en qualsevol cas, seria exercida pels parlamentaris escollits democràticament pel poble català en sufragi lliure.

1235512_675701805774842_655010124_n

One comment on “Més de 500 veins i veïnes de Cerdanyola del Vallès han participat a la cadena humana a Tordera i Maçanet

  1. Retroenllaç: Més de 500 veins i veïnes de Cerdanyola del Vallès han participat a la cadena humana a Tordera i Maçanet | ANC Cerdanyola

Els comentaris estan tancats.