La recollida massiva per signar un Vot per la Independència supera totes les expectatives

Èxit de la recollida massiva de Signa un Vot per la Independència que està duent a terme l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) aquest cap de setmana. Malgrat que fins la setmana que ve no hi haurà xifres sobre el nombre d’instàncies recollides, s’han superat les expectatives de l’organització ja que diverses assemblees territorials han hagut de reposar el material al quedar-se sense butlletes davant l’elevat nombre de peticions. La recollida massiva d’instàncies s’allargarà fins aquesta tarda, gràcies al desplegament de més de 3.000 apoderats i centenar de parades arreu del territori. El dissabte n’hi va haver més de 700 i, durant el diumenge, més de 400. Podeu consultar el mapa aquí. La recollida, però, continua endavant i les assemblees territorials seguiran fent parades per tot el país.

La coordinadora del projecte, Rosa Alentorn, ha destacat la “molt bona rebuda” de la campanya i la “tranquil·litat i normalitat” amb què s’està vivint la recollida d’aquest cap de setmana, sense incidents remarcables. “Estem superant totes les previsions”, ha explicat la membre del Secretariat Nacional de l‘ANC. Alentorn ha afegit que “això no s’acaba aquí” ja que continuen les parades i la recollida de signatures pel país , i ha anunciat ja que “hi haurà una segona recollida massiva de cara a la primavera”.

El Pla B a la consulta
La campanya Signa un Vot per la Independència va començar el juny del 2013 i, des d’aleshores, ha passat per una primera fase pilot, per tal d’acumular experiència i millorar el reglament que permet efectuar la recollida d’instàncies amb totes les garanties jurídiques. De l’octubre al desembre del 2013 va desenvolupar-se la fase d’extensió del projecte, creant l’estructura organitzativa necessària arreu del territori; i amb el 2014 ha arribat la recollida massiva d’instàncies. El projecte es basa amb el dret fonamental de petició, a través del qual els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, insten als seus representants electes a que declarin la independència d’acord amb la legislació internacional.

20140112-165844.jpg

One comment on “La recollida massiva per signar un Vot per la Independència supera totes les expectatives

  1. seria bó que est podes anar per las casas dels que no poden sortí i per tots els que trucant se els podes anari

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.