L’ANC celebra les eleccions del Secretariat Nacional el proper 10 de maig

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebra les eleccions per escollir el Secretariat Nacional que regirà l’entitat el proper any. Els comicis es duran a terme el proper dissabte 10 de maig amb l’obertura de més de 190 seus electorals de les 10 h del matí a les 14 h de la tarda; i hi podran votar tots els membres de ple dret de l’entitat inscrits correctament fins el 5 d’abril del 2014. Els candidats a les eleccions poden presentar-se com a membres de representació nacional (són escollits per la totalitat de membres de ple dret) o bé com a membres de representació territorial (votats pels membres de ple dret de les respectives regions amb què s’organitza l’ANC). En els dos casos, les candidatures són sempre personals, tot i que es pot especificar, si s’escau, la pertinença a algun grup de treball a tall informatiu.

 El Secretariat Nacional de l’ANC estarà format per 75 membres, 25 dels quals sorgiran d’entre els candidats de representació nacional i 50 d’entre els candidats de representació territorial. El SN que surti escollit serà l’encarregat de portar a terme el Full de Ruta que van aprovar els membres de l’entitat a l’Assemblea General Ordinària del passat 5 d’abril a Tarragona.

 La Junta Electoral proclamarà els resultat provisionals dels comicis, si és possible, el mateix dia 10, i proclamarà els resultats definitius el dia 13 de maig. El dissabte17 de maig es constituirà i presentarà formalment el nou Secretariat Nacional, en un plenari en què s’escolliran els càrrecs orgànics de l’entitat (president/a, vicepresident/a, tresorer/a, secretari/a).