Aquest cap de setmana amb El Punt Avui el disc “Cançons per la independència”

El disc Cançons per la independència presenta una quinzena d’artistes i quinze cançons que han acompanyat la Via Catalana i altres moments emotius en el camí cap a la independència. La recopilació és una edició conjunta de l’Assemblea Nacional Catalana i la revista musical Enderrock que distribuirà aquest cap de setmana en exclusiva amb el diari El Punt Avui.

El recull és obert a veus de tots els Països Catalans i inclou la participació de noms històrics com Lluís Llach, Grup de Folk, Companyia Elèctrica Dharma o els valencians Al Tall, passant per Gerard Quintana, Quicos, Brams o Mesclat, i fins a grups emergents de l’actual escena com Txarango, Pepet i Marieta o Cesk Freixas. L’objectiu és difondre cançons que no tenen necessàriament una dimensió política, però que parlen d’una terra, d’una manera de viure i d’entendre el món, d’un país que vol viure en llibertat, amb el lema ‘Si no ens escolten parlant, els ho direm cantant’.

Cançons per la llibertat
Els grans clàssics del disc són “Tio Canya”, dels valencians Al Tall; “Vull ser lliure”, de Xesco Boix i Grup de Folk; “La presó del Rei de França”, de la Dharma, i el fragment d’Itaca “Més lluny”, de Lluís Llach, així com també “Què volen aquesta gent?”de Bonet, en la versió del tall de rel de Mesclat, connectats amb Brams i el seu “Vull per demà”, que acaba dient: ‘Jo vull per demà la meva terra lliure!’.

En el disc hi són presents els Països Catalans, obrint amb la nova “El meu poble” dels populars Txarango, amb la presència de grups illencs com els eivissencs Projecte Mut (“L’hort”) i Ressonadors, amb Gerard Quintana (interpretant el clàssic d’Uc “Flors de baladre”), i els ebrencs Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries (amb les encara aben actuals ‘Jotes per la defensa de l’Ebre’) i Pepet i Marieta, amb l’únic tema inèdit del CD, difós només per internet: “Rumba del #SíSí”.

La cançó-himne popularitzada per Coses i Ramon Muntaner “Au, jovent”, es presenta ara en adaptació de Santi Arisa, animant a actuar contra els lladres de la ‘nostra pau i llibertat’, amb una mirada “Sàvia i rebel” (Ebri Knight) que ens fa “Imparables” (Cesk Freixas) i forts com el popular “L’allioli’ nord-català de Joan Pau Giné en versió folk de Xerramequ, Núria Lozano (La Carrau) i Joan Reig (Els Pets).

Amb l’adquisició del CD, el lector contribuirà al sosteniment econòmic de l’ANC, i formarà part del material de marxandatge de l’Assemblea. El CD es podrà adquirir als quioscos el 24 i el 25 de maig, i també per venda directa per encàrrec a partir del 26 als locals d’El Punt Avui a Girona i Barcelona, i als d’El 9 Nou a Vic i Granollers.

Tracklist del CD:

 1. Txarango – “El meu poble”
 2. Companyia Elèct rica Dharma – “La presó del rei de França”
 3. Cesk Freixas – “Imparables”
 4. Lluís Llach – “Més lluny”
 5. Pepet i Marieta – “Rumba del #SíSí”
 6. Projecte Mut – “L’hort”
 7. Ressonadors & Gerard Quintana – “Flors de baladre”
 8. Mesclat – “Què volen aquesta gent?”
 9. Xerramequ Tiquis Miquis, Núria Lozano i Joan Reig – “L’allioli”
 10. Ebri Knight – “Sàvia i rebel”
 11. Santi Arisa – “Au, jovent”
 12. Grup de Folk – “Vull ser lliure”
 13. Brams – “Vull per demà”
 14. Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries – “Jotes per la defensa de l’Ebre” 15. Al Tall – “Tio Canya”