Més de 50 entitats debatran fins el 9N al Parc de la Ciutadella

Fer d’altaveu de les inquietuds ciutadanes en un moment com l’actual, és l’objectiu del cicle de diàlegs i debats ÀGORA que s’inaugura aquest dilluns 29 a les 18h a una carpa instal·lada al Parc de la Ciutadella, a tocar el passeig Lluís Companys. Impulsat per les 13 entitats que integren el projecte “EL PAÍS QUE VOLEM” (EPQV), el cicle preveu activitats cada dia des d’aquest dilluns 29, fins al 9 de novembre, amb la participació d’un ampli ventall d’entitats, moviments socials, personalitats, ciutadans i partits polítics. Tots ells debatran i dialogaran sobre quin és el projecte de país que desitgen durant gairebé 50 sessions organitzades per àmbits temàtics setmanals.

L’acte inaugural comptarà amb la presència d’Itziar González (Parlament Ciutadà), Isona Passola (productora i directora de cine) i Antoni Codina (Taula del Tercer Sector), que explicaran les propostes de país dels seus àmbits. Serà moderat pel periodista Jordi Daroca. Prèviament, el president de “EL PAÍS QUE VOLEM”, Salvador Alegret, i el seu director, Jordi Manyà, presentaran el projecte que va arrencar aquest maig passat com a experiència inèdita de procés participatiu entre la ciutadania. La vocació d’EPQV és impulsar i acompanyar un procés de diàleg social obert, transversal i no partidista per recollir les propostes i idees dels ciutadans alhora de construir col·lectivament un país millor. La web http://www.elpaisquevolem.cat, n’és el seu instrument principal.

www.elpaisquevolem.cat: “contenidor 2.0” de les propostes de l’ÀGORA

Durant gairebé 50 dies, l’ÀGORA vol convertir-se en seu de diàleg social i intercanvi de propostes sobre les qüestions que més preocupen a la ciutadania més enllà dels esdeveniments polítics actuals, amb debats temàtics organitzats i participats per entitats molt diverses. La primera setmana, del 29 al 5 d’octubre, els actes giraran a l’entorn del tema “Política, democràcia i ciutadania”. Hi participaran ponents com Ernest Benach, Joan Subirats, Carles Ramió, Josep Ma Vallès, Xavier Guix, Josep Maria Reniu, Àngel Castiñeira, Ferran Requejo…etc. Hi col·laboren entitats com la Fede.cat (Organitzacions per a la Justícia Global), l’IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques), el CJB (Consell de la Joventut de Barcelona) o el Parlament Ciutadà i el Procés

Constituent; ambdues entitats col·laboraran de manera especial durant tot el cicle, aportant ponents i continguts per al debat en diversos àmbits. La web http://www.elpaisquevolem.cat recollirà les propostes que sorgeixin en tots els debats i ponències l’ÀGORA.

Els diàlegs i debats se celebraran de dilluns a divendres a partir de 19h a 21h. Dissabte al matí (12h) serà el torn dels partits polítics que donaran resposta a les propostes recollides durant les ponències de la setmana. Diumenge al matí, la sessió serà lúdica amb actuacions, tallers i activitats de castellers, bastoners, corals i les entitats de cultura popular agrupades a l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català. Dilluns serà el torn dels joves, amb debats organitzats per aquest col·lectiu.

POTS SEGUIR L’ÀGORA:

  • Via twitter @elpaisquevolem (#elpaisquevolem)
  • Hashtag genèric #dialegsagora
  • A www.elpaisquevolem.cat, on els assistents i ponents hi abocaran les propostes i continguts generats als actes

logo_0