L’ANC aposta per una candidatura unitària i eleccions immediates a la Declaració de Cornellà

Convocatòria d’eleccions per tenir constituït el Parlament la propera primavera i candidatura unitària per la independència. Aquests són els punts principals de la Declaració de Cornellà, la presa de posició que ha fet l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) aquest migdia davant l’actual context polític. “Després del 9N el camí per obtenir un mandat democràtic clar i definitiu, que avali que la majoria social del poble català vol la constitució d’un Estat català, passa per la celebració d’unes eleccions “autonòmiques” de caràcter plebiscitari”. Així arrenca la presa de posició, que ha estat presentada per Carme Forcadell i Jaume Marfany, presidenta i vicepresident de l’ANC respectivament.

La Declaració remarca que “la data de celebració d’aquestes eleccions ha de fer-se pública al més aviat possible”, i que “la proposta de l’ANC de celebrar-les el proper mes de febrer és possible”. Així mateix, el posicionament considera que “la proposta feta pel President de la Generalitat  el passat dia 25, representa un important salt endavant” i que “és un bon punt de partida per fer possible la construcció d’una àmplia unitat política i social entorn d’una candidatura transversal que tingui com a principal objectiu l’assoliment de la independència nacional en el termini més breu possible”.

Així mateix, l’ANC s’ha compromès a treballar per fer possible una candidatura d’aquestes característiques “que representi i inclogui totes i cadascuna de les diverses sensibilitats socials i polítiques  del sobiranisme”. Així mateix, l’Assemblea ha remarcat que “és fonamental continuar ampliant la majoria social i consolidar la cohesió social

La Declaració de Cornellà s’ha presentat en el marc del Consell Territorial, Sectorial i Exteriors (CTSE), un espai de treball que ha comptat amb 500 coordinadors o representants de les assemblees territorials, sectorials i exteriors de l’ANC i el Secretariat Nacional. L’inici del CTSE ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Antoni Balmón.

29112014(3)