Manifest del PNDD sobre la querella pel 9N

Els membres del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que ho som a títol personal i que tenim responsabilitats en associacions i institucions de la societat civil catalana en l’àmbit cultural, cívic, social, esportiu, sindical, patronal, polític i municipal, davant la querella presentada per la Fiscalia de l’Estat contra el President de la Generalitat, Molt Hble. Sr. Artur Mas, contra la Vicepresidenta del Govern de Catalunya, Hble. Sra. Joana Ortega i contra la Consellera d’Ensenyament Hble. Sra. Irene Rigau
Manifestem

  1. Que, tal i com recull la declaració conjunta del passat 7 de novembre, les institucions, associacions i organitzacions que constituïm les entitats promotores del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, com a corresponsables, vam fer una crida a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya a participar el 9 de novembre com a mostra de civisme i respecte a la pluralitat, per tal d’afirmar els nostres drets democràtics fonamentals i enfortir la nostra cohesió com a societat.
  2. Com a participants del Pacte Nacional pel Dret a Decidir ens hem compromès a treballar per tal que el poble català pugui decidir el seu futur polític-institucional. Som una Nació i és de justícia reclamar i exigir el nostre dret a decidir.
  3. El mateix Tribunal Constitucional en la seva sentència de 25 de març de 2014, afirma en l’apartat b) del seu Fonament Jurídic núm. 3 “(…) Cabe pues una interpretación constitucional al derecho a decidir de los ciudadanos de Catalunya, y así debe hacerse constar en el fallo”. I per això el Tribunal urgeix a resoldre els problemes d’aquest àmbit a través del diàleg.
  4. Constatem que l’actitud de diàleg sobre l’exercici del nostre dret a decidir per part del govern de l’Estat espanyol ha sigut sempre negativa. És més, l’anunci d’aquesta iniciativa de la Fiscalia pot donar peu a la suspicàcia de motivacions d’ordre polític.
  5. Amb aquesta trajectòria, creiem que ofèn a la nostra dignitat nacional el querellar-se contra el President de la Generalitat, la Vicepresidenta del Govern i la Consellera d’Ensenyament pels possibles delictes de desobediència, usurpació d’atribucions judicials, prevaricació i malversació de cabals públics.

Barcelona, 3 de desembre de 2014

PNDD

One comment on “Manifest del PNDD sobre la querella pel 9N

Els comentaris estan tancats.