L’ANC consultarà als seus socis i sòcies per “reforçar el caràcter plebiscitari” del 27S

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) consultarà als seus socis i sòcies sobre el paper de l’ANC el 3 i 4 de juliol per “reforçar el caràcter plebiscitari del 27S”, ha explicat aquest matí en roda de premsa el president de l‘ANC, Jordi Sànchez. La pregunta que formularà l’ANC serà la següent:

Vols que l’ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per garantir el caràcter plebiscitari del 27S que ens porti a la independència de Catalunya?

La pregunta busca obtenir un empoderament per part dels socis per tal que l’ANC emplaci a totes les formacions i entitats a fer un últim esforç per garantir” l’èxit del 27S, ha afirmat Sànchez. “Demanem als socis de l’ANC una mobilització, aquest cop a les urnes, per tal que el Secretariat tingui el suport inequívoc per poder seure amb totes les formacions polítiques i donar una volta més als acords que han de convertir les eleccions del 27S en inequívocament plebiscitàries”.

El president de l’ANC ha explicat que l’Assemblea buscarà, en el cas que guanyi el sí, “la màxima transversalitat i la màxima unitat”, i ha afegit que no es defugirà cap tema: “no ens limitarem al debat sobre llistes”. “La consulta no és contra ningú: creiem que pot ser una oportunitat de mobilització i de reforçament del caràcter plebiscitari del 27S”, ha reiterat Sànchez, i ha afegit: “ens arrisquem per garantir l’èxit del 27S”. Sànchez ha deixat clar que l’ANC “és un moviment transversal i plural que recull sensibilitats de persones diverses”, i que “donarà el seu suport a totes les formacions que el 27S es presentin per la independència”.

La coordinadora d’Incidència Política, Meritxell Serret, ha explicat que l’objectiu de l’ANC és aconseguir aproximar-se a les seus electorals que hi va haver a les eleccions al Secretariat Nacional -171- i que previsiblement les votacions es faran el 3 i el 4 de juliol si la logística ho permet. Respecte el plenari celebrat ahir divendres, en què es va prendre la decisió de fer la consulta, Serret ha explicat que hi va haver 48 vots afirmatius, 10 abstencions i cap vot en contra de consultar a tots els socis i sòcies. Respecte la pregunta formulada, va ser aprovada amb 42 vots a favor, 3 abstencions i 12 en contra.