Comunicat del Pacte Nacional pel Dret a Decidir sobre la judicialització del 9N

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que agrupa a institucions publiques, partits polítics i entitats representatives de la societat civil catalana, davant les querelles instades en motiu de l’acte participatiu del 9 de novembre de 2014 manifesta:

  • El Pacte Nacional pel Dret a Decidir reitera que el Dret a Decidir el futur polític i institucional de Catalunya és inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic  i del dret que tenim com a nació.
  •  Tots els intents d’exercir aquest Dret, d’acord amb la manifestació majoritària del poble de Catalunya,  han topat  amb l’oposició del govern de l’Estat que mai ha proposat cap alternativa.
  •  El govern de l’Estat ha judicialitzat tots aquest fets, defugint les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit, i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions, que priva a la ciutadania de Catalunya del dret democràtic a decidir el seu futur polític.
  •  En aquest sentit denunciem per antidemocràtiques les querelles adreçades al President de la Generalitat, Sr. Artur Mas, a la Sra. Joana Ortega exvicepresidenta del Govern i a la Sra. Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, encausats pel TSJC per la consulta al poble de Catalunya del 9N.
  •  Les entitats institucionals polítiques i significatives de la societat civil que integrem el Pacte Nacional pel Dret a Decidir denunciem aquesta judicialització i recolzem la tasca política feta des de la societat civil, com des de les institucions, d’acord amb el principi democràtic.