La plaça Sant Jaume es converteix en un clam en defensa de les institucions catalanes

Milers de persones s’han aplegat a la plaça Sant Jaume per seguir l’acte organitzat per L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència, en defensa de la democràcia i en suport a les institucions catalanes  i als responsables polítics de la consulta del 9N.

Coincidint amb el primer dia de compareixences al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (Irene Rigau i Joana Ortega ho han fet al matí i a primera hora de la tarda, respectivament), les entitats convocants han volgut oferir un missatge d’unitat i força davant del que es considera un atac a la democràcia i a l’exercici del dret a decidir.

La concentració s’ha celebrat sota una pluja intensa que no ha evitat que s’omplís la plaça Sant Jaume per reivindicar l’esperit de país del 9N. La periodista Laura Pinyol ha iniciat l’acte recordant que fa un any ja ens havíem reunit al mateix lloc per la suspensió del 9N per part del TC. Tot seguit, s’han presentat les diverses entitats, sindicats i partits polítics que han donat suport al manifest de rebuig, que ha estat llegit, com a colofó, per l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau.

El president de l’ANC s’ha mostrat “sorprès” pel comunicat del TSJC

Un cop acabat l’acte en defensa de les institucions catalanes i la democràcia que s’ha celebrat a tot el territori, Jordi Sànchez, president de l’Assemblea, ha celebrat l’èxit de la mobilització malgrat la pluja. “Estem davant d’un acte de solidaritat i coresponsabilitat pel 9N”, ha afirmat Sànchez, que ha afegit que el “manifest llegit a centenars de places posa de relleu la transversalitat el dret a decidir i per rebutjar aquesta judicialització”.

El president de l’ANC s’ha mostrat “sorprès” pel comunicat emès pel TSJC sobre les concentracions celebrades avui davant del tribunal en defensa de la democràcia i en solidaritat amb els representants polítics imputats per respondre a un mandat democràtic.

No pertoca criticar el dret a la lliure expressió dels ciutadans que l’han exercit de manera cívica i democràtica, en cap cas per coaccionar”, ha explicat Sànchez, qui ha confirmat que dijous “hi tornarem” en al·lusió a la concentració que s’ha programat per acompanyar al president Artur Mas el pròxim dia 15 d’octubre (8.30 Parlament de Catalunya), ja que “les concentracions no afecten a la independència del poder judicial”.

ASSISTENTS:

Ramon Espadaler (UDC), Joan Rigol (PNDD), Marina Geli (MES), Joan Herrera (ICV), Francesc Homs i Neus Munté (Govern), David Companyon (EUiA), Alfred Bosch (ERC), Toni Castellà (Demòcrates de Cat), Albert Botran (CUP), Josep Rull (CDC), Lluis Rabell (CSQEP), Ada Colau (Ajuntament), Josep Maria Àlvarez (UGT), Joan Caball (Unió de Pagesos), Oriol Illa (Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya), Eduardo Reyes (Súmate), Òscar Escuder (Plataforma per la Llengua), Quim Torra (Òmnium), Francesc Boronat (Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya), Carles Sastre (Intersindical – CSC), Pep Ribas (Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana), Isona Passola (Consell Nacional de la Cultura i de les Arts), Perfecto Alonso (Confederació de Cooperatives de Catalunya), Joan Carles Gallego (CCOO), David Minoves (CIEMEN), (AMI), Jordi Sànchez (ANC).

image1

One comment on “La plaça Sant Jaume es converteix en un clam en defensa de les institucions catalanes

Els comentaris estan tancats.