Òmnium destaca l’ampli suport català al referèndum sobre la independència

Òmnium Cultural afirma que el resultat electoral del 20D reflecteix la fortalesa independentista a Catalunya, amb 17 diputats explícitament independentistes al Congrés de Madrid, i ratifica l’àmplia majoria que vol un referèndum per decidir el nostre futur polític, amb 29 diputats.
Per contra, a Catalunya els partits contraris a la independència han baixat de 25 a 18 diputats; entre els qui obtenen representació, el Partit Popular queda l’últim. A més, al Senat l’independentisme guanya amb 12 representants i hi haurà 16 senadors a favor del dret a decidir.

L’entitat destaca, en aquest sentit, que els resultats electorals del 20D evidencien que Catalunya és un país plural i divers, base sobre la qual cal construir la República Catalana. Òmnium reitera que Catalunya necessita un govern fort per assolir el mandat democràtic del 27 de setembre.

IMG_3369