Els socis decideixen el full de ruta i el rumb de l’ANC

L’ANC ha celebrat aquest diumenge la seva IV Assemblea General Ordinària (AGO) al Pavelló del Nou Congost de Manresa, on els associats que ho han volgut han pogut exercir el seu dret a vot en un “acte de sobirania”, com ha descrit la presidenta de la mesa i membre del Secretariat Nacional, Teresa Mira.

L’alcalde de la capital del Bages, Valentí Junyent, ha saludat als assistents recordant l’honor que suposa “ser un dels Ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional”, just després que un vídeo en record de la Muriel Casals emocionés a l’audiència i obrís l’Assemblea.

Els informes de gestió, econòmic, i el pressupost per al nou any, una proposta d’increment de quotes, l’ús de la caixa d’enginyers com a entitat bancària i fer-se socis de Som Energia, així com la convocatòria d’eleccions per al pròxim 14 de maig han estat aprovades per una majora dels associats en diverses votacions a mà alçada.

Pel que fa a les esmenes del full de ruta i dels Estatuts i Reglament de Règim Intern de l’Entitat, us recordem l’enllaç on podeu consultar la documentació alhora que us informem dels següents resultats: https://assemblea.cat/AGO2016

ESTATUTS

  • Han estat aprovades les següents esmenes: 1, 3, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
  • Han estat rebutjades les següents esmenes: 2, 4, 5, 8.
  • Consulta 29: AFULL DE RUTA
  • Han estat aprovades les següents esmenes: 31, 32, 33, 34, 35, 36, 39, 43, 49, 60
  • Han estat rebutjades les següents esmenes: 37, 38, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 47, 48, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59

Si desitgeu més informació sobre els resultats o detalls sobre les esmenes podeu dirigir les vostres consultes a la següent adreça electrònica: juridica@assemblea.cat

L’acte també ha servit per presentar els primers detalls de l’acció de l’11 de setembre d’enguany que es convertirà en el dia que arrencarà el Procés Constituent. Tal com ha

explicat Josep Sabaté, coordinador de la comissió de mobilitzacions: “cada 11 de setembre hem avançat un gran pas cap a la independència i aquest no serà diferent”. “Enguany ja no reivindiquem ser, perquè ja som, la Diada d’enguany ha de representar un pas clar en la construcció de la República Catalana”, ha afegit Núria Vinyals, companya de la mateixa comissió.

La propera Diada ens mostrarem com un país connectat i en moviment, en un acte descentralitzat que es durà a terme des de 5 indrets diferents del nostre país” ha continuat Sabaté. Marta Encuentra, també de la comissió de mobilització, ha informat que “aquest any tindran un paper molt important les Assemblees Exteriors: “volem que Europa i el Món siguin conscients que hi ha un nou país a punt de néixer: la República catalana”.

La campanya d’estiu prèvia a l’11 de setembre i les actuacions d’aquests pròxims mesos seguiran en la línia dels eixos de treball que ja s’estan duent a terme, així com en el compliment del Full de Ruta, que incorpora l’acció conjunta i coordinada amb la resta d’entitats implicades en l’impuls d’una Assemblea de Càrrecs Electes per quan calgui exercir la plena sobirania.

Jordi Sànchez, president de l’ANC, ha tancat l’acte descrivint l’Assemblea com una “eina indispensable” i que “no deixarà de bategar”, tot recordant que sempre “hem fixat un horitzó en el país” que s’ha acabat complint. Per últim s’ha cridat a tots els membres del Secretariat Nacional a pujar a l’escenari, acompanyats de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural i Neus Lloveras, presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència.

Per a la celebració de l’AGO s’ha comptat amb l’ajuda de més de 200 voluntaris, entre ells, els presentadors de l’acte: Marc Guell i Aina Font. També hi ha col·laborat el percussionista Santi Arisa i el grup manresà ‘El Fugitiu’. També ha estat inestimable la col·laboració i la participació de tots els convidats que ens han acompanyat, així com dels alcaldes de Solsona (David Rodríguez), Berga (Montse Venturós), Igualada (Marc Castells) juntament amb Cristòfol Soler, president de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca i Toni Infante, coordinador de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, que ens han deixat un missatge en vídeo.

IMG_4671.JPG

One comment on “Els socis decideixen el full de ruta i el rumb de l’ANC

Els comentaris estan tancats.