Les entitats de la societat civil exigeixen que es respecti el dret a exhibir estelades a la final de Copa

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’associació de juristes DRETS i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes rebutgem la decisió de la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, de prohibir portar estelades a la final de Copa que enfrontarà el Barça i el Sevilla, el proper diumenge a l’estadi Vicente Calderón. Les entitats recordem que l’estelada no la prohibeix cap llei i que ha estat reconegut pel Parlament de Catalunya com a símbol d’un anhel i una reivindicació democràtica, legal, legítima i no violenta.
Dancausa argumenta que la prohibició d’entrar estelades està emparada per la Llei de l’Esport espanyola, però la realitat és que el que fa la delegada és comparar les estelades amb símbols que inciten comportaments violents, xenòfobs o racistes. D’aquesta manera, Dancausa atempta contra la llibertat d’expressió de tots aquells aficionats que aprofiten un partit com aquest per reivindicar de manera pacífica la voluntat que Catalunya sigui un estat independent.

Per això, des de les entitats de la societat civil exigim que es respecti la llibertat d’expressió i considerem que no té cap sentit que s’hagi canviat el criteri respecte les dues últimes finals de la Copa del Rei, en què els aficionats del Futbol Club Barcelona van poder exhibir les estelades i les banderes catalanes amb total llibertat.

L’entitat Drets, en nom d’un grup de seguidors del Barça que assistiran diumenge al Vicente Calderón per viure la final i es veuen afectats per aquesta decisió que ataca els seus drets de llibertat d’expressió i opinió, sol·licitarà la suspensió cautelar de manera immediata d’aquesta prohibició que atempta contra els drets i la llibertat d’expressió de milers de catalans.

One comment on “Les entitats de la societat civil exigeixen que es respecti el dret a exhibir estelades a la final de Copa

Els comentaris estan tancats.