Es repartiran 30.000 estelades al Barça – Celtic

Després d’un 11 de setembre que un any més ha estat una demostració de mobilització de la societat catalana, la feina de les entitats no s’atura. Aprofitant el F.C.Barcelona – Celtic de Glasgow que tindrà lloc dimarts 13 al Camp Nou es repartiran 30.000 estelades entre els aficionats que vagin al camp. Es demana als seguidors que despleguin les estelades durant la sortida dels jugadors al terreny de joc abans d’iniciar-se el partit així com també  al minut 17 i 14 segons de la primera i segona part del partit. També s’anima a tots els seguidors a portar estelades de casa per complementar l’acció.

Si vols col·laborar com a voluntari/a omple aquest formulari.

L’acció pretén defensar la llibertat d’expressió dels catalans i els seus símbols, entre els quals, l’estelada, bandera que cap llei prohibeix i a la qual fins i tot el Parlament de Catalunya ha donat el seu suport i reconeixement  en una resolució. A més es dóna el cas recent que abans de la darrera final de la Copa del Rei a Madrid entre el Barça i el Sevilla, la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepció Dancausa, va dictar una resolució amb què pretenia prohibir l’entrada de banderes estelades al camp. En aquella ocasió el jutge del titular del contenciós-administratiu 11 de Madrid va acceptar les mesures cautelars que reclamava l’entitat Drets per a suspendre la prohibició i finalment els seguidors blaugranes van poder exhibir els seus símbols amb normalitat i emparats per la legalitat dels tribunals. Tot això fa encara més incomprensible l’actitud de la UEFA davant un símbol totalment legal a l’Estat espanyol.

Després que, des de sempre,  els seguidors del Barça hagin lluït amb normalitat estelades tant als partits al Camp Nou com a les grans finals europees, la UEFA va sancionar el Barça amb 30.000 euros per l’exhibició d’estelades a la final de Berlín del 2015. Tot i els recursos presentats pel Barça i malgrat que durant la temporada 2015-2016 Barça i UEFA dialoguessin per trobar una solució, al final de la temporada la UEFA va sancionar el Barça amb 150.000 euros per l’exhibició d’estelades al Camp Nou als partits de Lliga de Campions al llarg de tota la temporada, sanció que ha estat recorreguda davant els tribunals per Drets.

Davant d’aquesta situació, ANC, Òmnium Cultural, la Plataforma Pro Seleccions i Drets continuarem coordinant-nos per a fer-hi front, tant des de l’àmbit de la mobilització com des de l’àmbit jurídic.

Futbol-Bara-Respect.jpg