Cristians per la independència en contra de les declaracions del nunci del Vaticà a Espanya

 

Cristians per la Independència rebutja les paraules del nunci del Vaticà a Espanya, Renzo Fratini, pronunciades recentment davant del Rei Felip VI en l’acte de recepció al cos diplomàtic destinat a Espanya.

Considerem que les reiterades referències a la unitat d’Espanya menystenen la realitat nacional catalana, avalada per una llarga història, una cultura, una llengua i unes institucions pròpies, i per la voluntat persistent d’una gran majoria de catalans de sentir-se i considerar-se una nació sobirana.

Les manifestacions de monsenyor Fratini són contràries a la Doctrina Social de l’Església i al Magisteri, que d’una manera reiterada defensen els drets de les nacions com una extensió dels drets fonamentals de la persona humana, i que, en conseqüència, reconeix el dret a l’autodeterminació dels pobles. També representen una desautorització als bisbes de les diòcesis catalanes, que d’una manera reiterada, des de 1985, amb el document “Arrels cristianes de Catalunya”, i el més recent de 2010, “Al servei del nostre poble”, han reconegut sempre que Catalunya és una nació i que la voluntat dels catalans és escollir el seu futur.

Des que el 2009 va ser nomenat nunci a Espanya Monsenyor Fratini, aquest ha protagonitzat diverses manifestacions contràries i hostils a la identitat catalana, tant pel que fa a l’església, com a la societat. Concretament, el 2014 va carregar contra l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, per unes declaracions en què deia que el Vaticà reconeixeria un futur Estat català. L’actitud bel·ligerant del nunci trencava, així, amb el respectuós silenci que el Vaticà havia mantingut fins aleshores respecte del procés català. La hostilitat envers Catalunya també s’ha manifestat amb la negativa d’utilitzar la llengua catalana en cap de les seves intervencions en el Principat.

Davant d’aquestes actituds reiterades de menyspreu i bel·ligerància envers la identitat catalana, seria de justícia que els bisbes de Catalunya esmenessin els errors de les paraules del nunci.

srnun.jpg

Renzo Fratini