Les entitats convoquen a Rambla de Catalunya per defensar les institucions

ANC i Òmnium demanen a la ciutadania a concentrar-se de manera pacífica a la Rambla Catalunya cantonada amb Gran Via per defensar les institucions catalanes
Des de primera hora d’aquest matí, algunes conselleries i departaments de la Generalitat (Hisenda, ICF, Benestar i Afers Socials, Governació, Exteriors, Administració Oberta de Catalinya, Telecomunicacions i Tecnologies, T-Systems i l’Institut d’Estudis Autonòmics) estan sent escorcollats per la Guàrdia Civil.

Paral·lelament, centenars de ciutadans han sortit al carrer a defensar les institucions. Tant ANC com Òmnium han demanat a la gent acostar-se a Rambla Catalunya cantonada amb Gran Via per defensar, de manera pacífica i serena, les institucions catalanes. “S’han equivocat molt, nosaltres volíem votar i ells han declarat la guerra. Sortim a defensar les institucions pacíficament a Gran Via i a Rambla Catalunya”, ha piulat el president de l’ANC, Jordi Sànchez.

A la seu de la Conselleria d’Economia s’hi han concentrat també personalitats polítiques: Joan Tardà, Antoni Castellà, Ramon Tremosa, entre d’altres. Mentrestant, el Govern de la Generalitat està reunit d’urgència per consensuar una postura unitària a les intervencions ordenades per la Fiscalia.

El Col·legi de Periodistes obre les portes

D’altra banda, el Col·legi de Periodistes (Rambla de Catalunya, 10) s’ha ofert per acollir tots els periodistes que estiguin cobrint els esdeveniments al centre de Barcelona, i ofereix als periodistes que ho necessitin l’opció de carregar bateries o accedir a internet per poder treballar més fàcilment.