Cap dona en l’oblit

El passat 3 d’abril 2018 les dones de la sectorial Dones ANC vam trobar-nos a la Vila de Gràcia (Barcelona) amb tot de dones republicanes per visibilitzar i reivindicar la llibertat les dones empresonades, exiliades, encausades, identificades,ferides. Vam respondre a la crida compartint un sentiment d’indignació i tristor davanttanta impunitat amb nous empresonaments preventius injustificats i forçant nous exilis.

L’AS Dones ANC ens hem proposat visibilitzar les dones represaliades i evitar quecaiguin en l’oblit com ha passat en èpoques anteriors. El resultat és la campanya Cap Dona en l’Oblit.

Cap Dona en l’Oblit, és una campanya que tindrem activa mentre continuem sent represaliades. El 23 de març de 2018 Dolors Bassa i Carme Forcadell van ser empresonades per segona vegada en presó preventiva incondicional. Amb elles ja són 9 les persones privades de llibertat pel jutge Llarena per haver dut a terme el mandat del poble català des dels seus llocs de responsabilitat política com a membres del Govern legítim de Catalunya i, en el cas de Carme Forcadell, per ser la presidenta del Parlament de Catalunya. A Catalunya vam celebrar un referèndum el passat 1 d’octubre i d’això en diuen sedició i rebel•lió.

La llista de represaliades cada vegada és més llarga: docents, càrrecs electes municipals, mossos i mosses, periodistes, tuitaires, veïns i veïnes, etc…qualsevol dia pots ser tu.

Volem fer de cada dia 23 un dia de reconeixement a les preses així com a totes les exiliades i encausades, totes les represaliades, perquè no volem normalitzar la seva situació ni tampoc aturar la nostra crida per la seva llibertat. Perquè sabem que mentre les recordem i diem els seus noms en espais públics i ben alt la seva lluita serà molt més nostre encara, i perquè com a dones compartim un espai comú que és la defensa de la llibertat i la igualtat. Les volem a casa, i a ells també. Dones i homes lliures, dones no silenciades.

LA PROPOSTA

Animem a totes les Assemblees de l’ANC a participar de la campanya Cap Dona enl’Oblit per estendre-la per tot el territori PPCC i més enllà: organitzeu actes Cap Donaen l’Oblit al voltant del 23 de cada mes o que acolliu la campanya Cap Dona en l’Obliten els actes que ja organitzeu setmanalment, el 23 és una data simbòlica.

 

Per la Dolors Bassa, la Carme Forcadell, la Meritxell Serret, l’Anna Gabriel, la MartaRovira, la Clara Ponsatí i per totes les companyes i veïnes represaliades. No ens oblidem de les dones que estan encausades com Anna Simó, Meritxell Borràs, Mireia Boya, Ramona Barrufet, Tamara Carrasco i tantes altres dones identificades, detingudes, acomiadades, amb expedients oberts, etc. La llista, malhauradament, és cada vegada més llarga, per atemorir-nos, silenciar-nos i també per justificar el que és injustificable en un estat de dret democràtic i lliure. En tots els actes Cap Dona enl’Oblit exigim la llibertat de totes i tots els represaliats.

Amb les accions Cap Dona en l’Oblit pretenem visibilitzar l’existència de represaliades polítiques (preses, exiliades, encausades, identificades….), no normalitzar l’anormaltatdemocràtica que tenim al nostre país, donar suport a totes les represaliades i a les seves famílies, i aconseguir l’alliberament de les preses i la cancel·lació de totes les causes obertes. No volem que siguin silenciades ni oblidades….fins que tothom estigui a casa lliure.

La campanya la coordinem des de la Plataforma Dones per la República, un espai transversal del que la sectorial en som impulsores i des d’on treballem des de lacomplicitat amb dones de diferents espais, col·lectius, entitats i partits polítics (antic Dones pel Sí).

MATERIALS

A la web de la campanya anem penjant materials, textos i cartells muts per anunciar actes que us podeu descarregar en pdf. Materials preparats: 6 cartells preses i exiliades, individuals i en conjunt i 5 cartells amb frases reivindicatives per concentracions o empaperades, pancarta, manifest, xapes Cap Dona en l’Oblit iLlibertat preses polítiques i 4 cartells muts. Si no trobeu el que busqueu, aviseu-nos: dones@assemblea.cat

XARXES

Farem difusió de tots els actes a través de l’agenda de la campanya i del twitter. Si feu piulades poseu les etiquetes #capdonaenloblit i/o #llibertatpresespolítiques , tots els tuits surten automàticament a la web de la Campanya.

Us agrairem que ens etiqueteu o mencioneu, farem RT: @ancdonesA les piulades, també cal etiquetar o mencionar a l’ANC: @assemblea Si pengeu fotos a instagram, mencioneu-nos: dones_anc

US OFERIM

Cartells muts, cartells reivindicatius, ponents i convidades, propostes d’escaleta perdebats, manifestos, cartes, xapes, etc. Voleu que vinguem a la reunió territorial o comarcal per presentar la campanya?

Des de Dones ANC us donem tot el suport que us calgui. Contacteu amb la sectorial dones@assemblea.cat

Si a la vostra població hi ha col·lectius, entitats o grups de dones, us animem a contactar-hi per sumar esforços i fer aliances per a la defensa dels drets humans vulnerats i en solidaritat amb les represaliades. Si us cal un cop de mà, podeu comptar amb les dones de la sectorial per fer-ho.

DONEU SUPORT A LA CAMPANYA!

Teniu material propi per compartir i utilitzar a actes Cap Dona en l’Oblit? Penjarem a la web el que ens feu arribar.

Sumeu-vos a la campanya Cap Dona en l’Oblit! Pel 23 d’agost estem preparant un granacte reivindicatiu a Barcelona. Si voleu participar, contacteu-nos!

T’animes a escampar pel territori la campanya?

Més informació

CONTACTA’NS:

dxr-capdonaoblit-MUT-1mes