Vora 70 autocars aniran des del Vallès Occidental a Perpinyà, aquest dissabte, per participar a l’acte del Consell per la República

Aquest dissabte al matí el Consell per la República farà un acte, que es preveu molt multitudinari, a Perpinyà, la capital del Rosselló. L’acte permetrà que per primer cop Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín tornin a posar els peus als Països Catalans.

L’acte es farà al Parc de les Exposicions de Perpinyà i preveu aplegar més de 70.000 persones. Hi ha previstes actuacions musicals a partir de quarts d’11 del matí i a partir de les 12.00 es faran els parlaments polítics on hi ha prevista la participació dels presos polítics, de Marta Rovira i dels tres europarlamentaris Puigdemont, Ponsatí i Comín.

L’acte comptarà amb les actuacions de Roger Mas, Gerard Jacquet i Lluís Llach i estarà conduit per Carme Sansa i Lloll Bertran. 

El Vallès Occidental s’hi ha abocat

Dels prop de 600 autocars que aniran a Perpinyà, vora 70 sortiran des del Vallès Occidental. Comparativament amb altres desplaçaments, aquest cop és un dels que més autocars s’han mobilitzat. A Brussel·les van ser 214 de tot els Països Catalans, a Estrasburg 77 i a Madrid 421. La xifra d’autocars que des del Vallès Occidental van desplaçar-se a Madrid va ser de vora 50.

Sabadell i Terrassa són les que han omplert més autocars, superant fins i tot, les xifres habituals dels Onzes de Setembre. Altres municipis que han fet xifres destacades són Sant Cugat, Sant Quirze i Castellar.

És previst que, un cop acabi l’acte, al llarg de la tarda, vagin tornant cap al Vallès.

Les persones que viatgin en els autocars del Vallès Occidental repartiran entre tots els nord-catalans que trobin un full informatiu que explica la situació política que viu la Catalunya d’administració espanyola i la lluita d’alliberament que s’hi està duent a terme. Se n’ha fet una edició de 2.500 exemplars, en català i francès, a partir d’una idea de la territorial de Terrassa.

Es fan públics els detalls de l’acte del dissabte, 29 de febrer, del Consell per la República Catalana, a Perpinyà

Per part de la delegació del Consell a Perpinyà, Joan Lluís Lluís, ha avisat que hi haurà controls molt restrictius a l’entrar al recinte on es farà l’acte. “Hi haurà 36 controls a l’entrada degut al nivell d’alerta terrorista”. Les portes del recinte s’obriran totes a les 8 del matí. I des de les 10.15 h i fins les 11.30 h hi haurà punxadiscos de la Catalunya Nord per amenitzar l’espera. A les 11.30 h hi haurà una actuació castellera que finalment donarà pas a l’acte polític de les 12 h.

L’acte polític el conduiran Carme Sansa i Lloll Bertran. Es preveu un acte amb molta contundència però amb simplicitat. “Hi haurà representades totes les veus de l’exili i de la repressió. Les preses i presos polítics tindran veu a través de vídeo o de carta. L’exili que no es pot moure ho farà a través de vídeo i l’exili que es pot moure hi serà present. També es comptarà amb totes les persones represaliades que no són polítiques però que també estan perseguides per les seves idees” ha destacat Toni Castellà, com a membre del Consell per la República Catalana. L’acte comptarà amb les actuacions de Roger Mas, Gerard Jacquet i Lluís Llach.

Actualment hi ha confirmats 525 autocaravanes, 583 autocars i 226 periodistes acreditats. La dada és significativa ja que si comparem mobilitzacions similars, fora del principat, ens trobem que a Estrasburg es van organitzar 77 autocars i 2 avions, a Brussel·les 214 autocars i a Madrid 421.

Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea, ha destacat que “hi ha molta il·lusió i esperança i hem de tenir la capacitat de celebrar victòries i la immunitat n’és una”. A la vegada ha denunciat el cas d’Oriol Junqueras amb qui “continua existint una vulneració flagrant dels seus drets polítics” i que no podrà assistir a l’acte.

Carme Garcia, membre del Consell per la República Catalana, ha fet un agraïment molt sincer a la prefectura i al batlle de Perpinyà, “sense tot aquest suport a la democràcia i als drets humans no s’hauria pogut celebrar aquest acte”.

A l’acabar la mobilització, a partir de les 14h, el Comitè de Solidaritat Catalana ha organitzat una fira d’entitats i altres animacions al Palau de Congressos, al centre de Perpinyà, al costat del Castellet. L’Assemblea hi tindrà un espai propi.

Barcelona diu no a l’extradició de Julian Assange gràcies a la convocatòria de l’Assemblea

Julian Assange podria encarar una pena de fins a 175 anys de presó si finalment és extradit als Estats Units. Ahir, Barcelona va fer sentir el seu clam de solidaritat amb l’activista i fundador de Wikileaks, tot assenyalant que la seva extradició i condemna suposarien un cop a la llibertat de premsa, d’expressió i del dret a la informació. Contra la vulneració d’aquests drets fonamentals, la concentració global, també a Barcelona, s’emmarcava sota el lema ‘el periodisme no és un crim’. 

El suport d’Assange al moviment independentista de Catalunya ve de lluny, fins que al març de 2018 li van tallar les comunicacions, en part per la pressió del govern Espanyol. “El dret a la informació no preocupava a l’Estat espanyol, sinó que el món sabés el tipus d’estat autoritari que és”, va denunciar Elisenda Paluzie. La presidenta de l’Assemblea també va alertar de la persecució política que viu Assange per defensar la transparència, la veritat i la justícia, i va exigir-ne la seva llibertat.

L’acte de Barcelona va comptar amb les intervencions de Francesc de Dalmasses (JxC), Albert Botran (CUP) i Eva Baró (ERC), que van llegir una moció que serà presentada aquest dimarts al Parlament de Catalunya en nom dels tres partits independentistes, i que reivindicava la defensa dels drets fonamentals, tot exigint la llibertat immediata i incondicional d’Assange. 

Tot seguit, es va poder sentir una gravació del mateix Assange donant suport a l’autodeterminació de Catalunya els dies propers a l’1-O. Finalment, van tancar l’acte les intervencions de Xavier Antich i Elisenda Paluzie per part d’Òmnium i de l’Assemblea, respectivament. 

L’acte va ser organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana i va comptar amb el suport d’Anonymous Catalunya, Òmnium Cultural, Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, la CUP, Demòcrates de Catalunya, el Partit Pirata, Primàries Catalunya, Solidaritat Catalana per la Independència i Chalecos Amarillos.

L’Assemblea i Òmnium es personaran com a acusació popular en la causa de les agressions de la policia del dia 1 d’octubre de 2017

El passat mes de desembre l’Audiència Provincial va expulsar l’Ajuntament de Barcelona com a acusació Popular del procediment d’instrucció que se segueix al Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona en la causa de les agressions de la Policia Nacional per les càrregues en 27 col·legis l’1 d’octubre de 2017. Finalment, el tribunal acceptava la petició de l’Advocacia de l’Estat, que depèn del Ministeri de Justícia, a la qual s’havia adherit la Fiscalia.

L’Assemblea i Òmnium, com a entitats promotores del referèndum d’autodeterminació tenen un compromís amb la defensa de les persones agredides per la policia i per això es considera necessari la compareixença per seguir l’acusació popular, per tal de donar suport a les acusacions privades de moltes persones ferides que hi estan implicades/perjudicades, per tal que s’arribi a la condemna dels responsables d’aquella agressió contra votants en el referèndum d’independència. 

És un procediment complex amb 27 escoles de Barcelona afectades, entre les quals escoles com la Mediterrània, Pau Claris, Àgora i Ramon Llull i més de 300 denúncies de lesionats per les càrregues policials durant la jornada del referèndum convocat per la Generalitat. En total, hi ha una cinquantena d’agents i caps de grup de la Policia Nacional imputats, vuit dels quals són inspectors en cap.

Per això, les dues entitats han decidit personar-se a la causa i ho faran en els propers dies.

AJORNAT 15 de març, a Terrassa, Concert groc

Acte ajornat

El diumenge 15 de març, a Terrassa, es farà un Concert groc solidari amb els represaliats.

Començarà a les 18.30, al Teatre Principal, i els tiquets estaran disponibles al mateix teatre des de dues hores abans. Hi actuaran Gospel Vallès, Tons i Sons Terrassa Gospel i Delia Quartet.

L’Assemblea afegeix Barcelona a la protesta mundial en suport a Julian Assange del dilluns 24

El proper dilluns, 24 de febrer, a Londres, comença la vista a Julian Assange, fundador de WikiLeaks, per decidir sobre la seva extradició per ser jutjat als Estats Units. Allà se’l podria condemnar fins a 175 anys de presó. Per aquest motiu, en una convocatòria de protesta global, desenes de ciutats d’arreu del món han convocat mobilitzacions contra l’extradició d’Assange sota el lema el periodisme no és un crim.

L’Assemblea ha impulsat i organitza la mobilització de suport a Barcelona, i suma així la capital catalana a la resta de convocatòries d’arreu del món. Per això fa una crida a concentrar-se el proper dia 24, a les 19.30 h, a la plaça Universitat de Barcelona.

La tria de la ubicació per fer la concentració de Barcelona no és casual. Durant la tardor de 2017, Assange va mostrar repetidament el seu suport al dret a l’autodeterminació de Catalunya i la imatge més icònica d’aquell suport es va produir en una videoconferència organitzada per l’agrupació Universitats per la República. Una plataforma formada per les principals organitzacions d’estudiants universitaris catalans, d’entre les quals l’ANJI, l’Assemblea de Joves de l’Assemblea.

Assange va afirmar durant el seu missatge reproduït a la capital catalana que “poblacions de tot Occident aprendran de la vostra experiència” i va insistir que “on vagi Catalunya, la seguiran altres estats”. A més, va qualificar que el referèndum de l’1 d’Octubre era “un fet determinant de la història d’Occident”.

És per això que durant la concentració, a més de mostrar el rebuig a l’extradició de Julian Assange i de donar suport al periodisme, també se li agrairà el suport de l’australià vers l’autodeterminació de Catalunya.

A la convocatòria inicial de l’Assemblea en suport al fundador de Wikileaks ja s’hi han sumat Anonymous Catalunya, Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, la Candidatura d’Unitat Popular, Demòcrates de Catalunya, el Partit Pirata, Primàries Catalunya, Solidaritat Catalana per la Independència i Chalecos Amarillos.

Encara s’espera que hi hagi més adhesions els propers dies a la convocatòria inicial de l’Assemblea en suport al fundador de Wikileaks.

Full informatiu per a distribuir als nordcatalans, a Perpinyà, el dissabte 29 de febrer

Des de la Territorial de l’Assemblea de Terrassa s’ha fet un full informatiu per ser distribuït a Perpinyà entre els seus habitants.

La idea és que s’entengui millor l’acte que portarà milers de sudcatalans, a la capital del Rosselló, el pròxim 29 de febrer.

Aquí teniu els arxius en català i francès.

5 de març, a Palau-solità i Plegamans, xerrada amb Pepe Beúnza

El dijous 5 de març, a Palau-solità i Plegamans, es farà una xerrada amb Pepe Beúnza amb el títol “Reflexions en el camí, amb un adversari cruel i poderós“.

L’acte començarà, a les 19.30, a l’Auditori de Can Cortès.

L’ANC de Sabadell dona suport a l’acampada popular de MES del 15 i 16 de febrer

Aquest cap de setmana el moviment estudianti MES realitza una Acampada popular per denunciar la situació política que viu el país i per manifestar-ne el rebuig.

Exigeixen, resumidament, l’aministia pels presos polítics i exiliats, la finalització de la repressió que vivim i l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Podeu veure el manifest que van presentar públicament, divendres 7 de febrer, al local de l’Obrera i també la relació d’activitats que tenen previstes de fer durant els dos dies.

Totes les activitats són obertes a tothom, però molt especialment cal donar-los suport al començament de la marxa de dissabte, 15, davant dels Jutjats de Sabadell i que anirà fins a la plaça de l’Ajuntament on hi muntaran el campament.

 

Ens agrada poder dir que no és cert que el jovent està de braços plegats i que només fa crítica des del sofà. Quan els joves ho deicideixen hi són i ho manifesten amb el seu llenguatge i a la seva manera.

Ens en sentim molt orgullosos de MES. Endavant jovent!!

5 de març, a Sabadell, tertúlies republicanes: “Fidelitat lingüística: com promoure el català individualment”

Dijous, 5 de març del 2020, de 7 a 9 del vespre, al nostre local (c. Illa, 3), hi farem una nova Tertúlia republicana:

«Fidelitat lingüística: com promoure el català individualment»

David Vila i Ros, escriptor i dinamitzador lingüístic

A Catalunya, només entre un 12 % i un 14 % dels catalanoparlants no canvia de llengua davant d’un interlocutor castellanoparlant o d’una altra llengua.

Això fa que l’ús del català sigui baix i, per tant, la utilitat del català cau en picat. Per què canviem de llengua? Per què hi renunciem? Podem canviar aquest mal costum?

Sí que podem. Hi ha maneres d’aconseguir-ho. És més, podem ser fidels a la llengua catalana a tothora i arreu. Com ho podem fer?

Dijous vinent en parlarem a la tertúlia.

20 de febrer, a Sabadell, tertúlies republicanes: “El patrimoni cultural immaterial del Vallès”

Aquest 20 de febrer, us convidem a la nova Tertúlia republicana que es farà al nostre local (c.Illa, 3), de 7 a 9 del vespre. 

«El patrimoni cultural immaterial del Vallès»

Pep Alavedra, historiador, serà el conductor de la xerrada

A més del patrimoni material, com ara l’arquitectònic, hi ha un patrimoni immaterial fet d’activitats productives, tècniques, creences, festes, rituals, tradicions orals, particularitats lingüístiques, escenificacions, danses, jocs tradicionals, manifestacions musicals, alimentació, gastronomia, formes de sociabilitat, etc.

Què en sabem de tot aquest patrimoni immaterial del Vallès?

A la tertúlia de dijous vinent en parlarem.

Pep Alavedra, historiador sabadellenc, professor del departament d’Història de l’UAB i membre de la Fundació Bosch i Cardellach ens farà descobrir de manera seductora allò que no sabem del patrimoni immaterial.

Us deixem uns enllaços per si en voleu saber més coses, aquí i aquí

19 de març, a Sabadell, tertúlies republicanes: “La planificació territorial del Vallès. Quin futur?”

Us esperem a la nova Tertúlia republicana:

La planifiació territorial del Vallès. Quin futur?

  • A càrrec de Manel Larrosa, arquitecte i urbanista.
  • Dijous 19 de març
  • De 7 a 9 del vespre
  • Al nostre local (c. Illa, 3)

El Vallès Oriental i Occidental formen una regió econòmica europea de primer ordre on viuen 1.450.000 habitants que té el contrapès de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Quina articulació ha de tenir tot el Vallès en el futur?

Us deixem un dels seus darrers articles que parla del tema. Aquí