Catalunya estat, aquesta és la qüestió

El dimarts 10 de juliol al vespre ha tingut lloc a l’Ateneu de Rubí una xerrada sota el títol  “Catalunya estat, aquesta és la qüestió” a càrrec de Patrícia Gabancho. 

En la seva exposició, la periodista i escriptora, amb el seu discurs clar, planer i entenedor, ha plantejat la necessitat i la urgència d’avançar en el full de ruta cap a l’Estat propi.

Organitzat per Rubí per la Independència – ANC, l’acte ha comptat amb una nombrosa assistència que ha omplert de gom a gom l’Ateneu. En l’acte s’ha parlat de que de la mateixa manera que es va aconseguir la democràcia en la transició a través d’una minoria activa i mobilitzada, ara també es pot aconseguir la independència amb una altra minoria, i gràcies al suport social.

El també escriptor i rubinenc Enric Larreula, que havia coincidit amb la Patricia als inicis de l’editorial La Campana, la ha presentat fent una reflexió sobre la positiva evolució de l’independentisme, fins el punt que ara són els contraris els que han de justificar la seva posició i no pas els independentistes, que tenen arguments per tothom coneguts i no qüestionats.

S’ha fet una crida a participar a la Marxa cap a la Independència, que junt amb els actes de la Prediada tindrà lloc el 10 de setembre a Rubí, i que tancarà les marxes per Catalunya que ja han començat a Lleida i culminaran l’11 de setembre en un acte multitudinari a Barcelona.

Finalitzat l’acte, Patrícia Gabancho ha signat alguns dels llibres dels que és autora, i que es podien comprar en el vestíbul de l’Ateneu.