Campanya per exercir la sobirania fiscal en l’IVA i la Renda

L’ANC impulsa la campanya de sobirania fiscal penant en el pagament trimestral de l’IVA i en la declaració de la renda.

Informar i convèncer de la necessitat d’exercir la sobirania fiscal pagant els impostos a Catalunya. Aquest és l’objectiu de la campanya que ha iniciat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per tal d’ampliar el nombre d’entitats, empreses i persones que paguen l’IVA i l’IRPF a l’Agència Tributària Catalana (ATC).

Tot i que posteriorment l’ATC transfereix el que recapta a l’Agencia Tributaria Española, el pagament dels impostos a Catalunya és un acte de dignitat davant l’espoli fiscal i la manca d’inversions que es produeix a Catalunya i, a la vegada, mostra la voluntat dels catalans de poder recaptar i gestionar els propis recursos. L’ANC considera, a més, que cal promoure la sobirania fiscal per tal d’aplanar el camí davant d’un hipotètic escenari en què es faci un tancament de caixes.

És per això que l’Assemblea ha iniciat una campanya informativa per tal de potenciar aquesta pràctica, explicant quins passos cal seguir en funció de l’impost i per què és necessària.

El dia 15 d’abril és el límit per fer l’acta de sobirania fiscal en el cas que calgui presentar IVA (perquè s’ha de fer un primer pas telemàtic), i per tant ara és un d’aquells moments de fer un petit esforç especial.

Caldria que:

  • provéssiu de contactar amb els gestors de la vostra zona, podríeu mirar d’organitzar una sessió d’informació, o com a mínim enviar-los el fulletó informatiu.
  • parléssiu amb algunes entitats emblemàtiques del municipi o barri i amb l’alcalde, a veure si s’anima (l’Associació de Municipis per la Independència ha aprovat l’acció).
  • repartíssiu tants fulletons com pugueu

En aquesta web hi ha tota la informació i aquí teniu el correu electrònic de la campanya

Informació IVA per demarcació de Barcelona.PDF

Informació Renda per demarcació de Barcelona.PDF

IVA

Informació Renda per demarcació de Barcelona