“Lliures i solidaris” es fa realitat a l’Estelada solidària de Sant Quirze

L’Estelada solidària de Sant Quirze s’ha convertit en una festa plena de desitjos de llibertat i justícia social. Més de 600 persones han anat passant al llarg de la tarda de dissabte per la plaça Anselm Clavé per ajudar en la mesura de les seves possibilitats. Un centenar de voluntaris s’han distribuït divendres i dissabte per les botigues de queviures del poble per poder explicar directament la idea de l’Estelada solidària. La resposta ha estat magnífica i la major part de clients del comerç local han contribuït a omplir les caixes d’aliments.

Ja durant la Via Catalana s’havia fet una recollida anticipada i tot plegat a permés recollir 4.000 quilos aproximadament d’aliments bàsics que s’han lliurat a Càritas de Sant Quirze. Però a més d’aquesta recollida per l’escenari de l’Estelada solidària han passat nombrosos grups de música i cant: la Societat Coral la Il·lustració Artística, la Bella Quirze Band, les Glosadores e la Serra del CSA La Impremta i The Polls. També l’Amanda blues i l’Albert Freixas tenien previst actuar però inconvenients greus d’última hora ho han impedit.

Durant les 5 hores que ha durat l’acte el presentadors, Joan Ocaña i Laura Roger, han pogut entrevistar en directe al portaveu de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears Guillem Barceló i al director de La Veu del País Valencià Xavier Pérez que han informat de la situació amenaçadora que viu l’ensenyament a les Illes i del cas del valencià Carles Mateu condemnat a 6 mesos de presó per mantenir-se parlant en català davant la Guàrdia Civil.

També s’ha fet una recollida de la campanya Signa un vot que ha omplert les dues urnes que hi havia previstes.

A les 8 del vespre s’ha donat per acabat l’acte i els nombrosos voluntaris han dut els aliments al magatzem de Càritas.

Tal com deia el cartell de l’acte, ha quedat explícit el desig dels veïns de Sant Quirze de ser lliures i solidaris.

Fotos recollida

Fotos Estelada solidària

Fotos de l’Estelada solidària d’en Josep Múrcia

One comment on ““Lliures i solidaris” es fa realitat a l’Estelada solidària de Sant Quirze

  1. El dia 29 de setembre de 2013 1.35, “Assemblea Nacional Catalana – VALLS OCCIDENTAL” ha escrit:

    > ** > ANC – Valls Occidental posted: “L’Estelada solidria de Sant Quirze > s’ha convertit en una festa plena de desitjos de llibertat i justcia > social. Ms de 600 persones han anat passant al llarg de la tarda de > dissabte per la plaa Anselm Clav per ajudar en la mesura de les seves > possibil”

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.